-1.1 C
Budapest
2023. február. 8. szerda

Nem szavazta meg a fővárosi közgyűlés a 3-as metró légkondicionálását

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nem lesznek légkondicionáltak a hármas metró szerelvényei – nem szavazta meg ugyanis ma a fővárosi közgyűlés balliberális többsége a fideszes Ughy Attila erre vonatkozó javaslatát.

Pedig a tavalyi kampányban Karácsony Gergely egyik fő ígérete ez volt, videót is készített az egyik szerelvényben a kánikulában. Vitézy Dávid, a kormány által létrehozott Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója erre úgy reagált: a fejlesztésben korábban Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett, az utasoknak pedig az az érdeke, hogy ez a fejlesztés ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek világába – hangzott el az M1 Híradójában.

A bejegyzésben látható fotó Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd tagjait ábrázolja, amikor 2017-ben papucsban, törölközőben és félmeztelenül hívták fel a figyelmet a hármas metróban uralkodó hőségre, és felszólították az akkori főpolgármestert, Tarlós Istvánt, hogy oldja meg a problémát.

Az azóta polgármesterré, így a fővárosi közgyűlés tagjává vált V. Naszályi Márta akkor azt mondta: a metró utasai szaunában érezhetik magukat. Ezt a problémát most megoldhatták volna, a Karácsony Gergely vezette közgyűlés szerdán mégis leszavazta, hogy klimatizálják a hármas metró vonatait.

A beterjesztő fideszes képviselő, Ughy Attila az M1-nek azt mondta: a közgyűlés balliberális tagjai azért nem szavazták meg a javaslatot, mert az egy kormánypárti képviselőtől érkezett, pedig a költségvetésben lett volna rá keret.

Úgy, hogy várhatóan 100 milliárd forint a fel nem használt, és le nem kötött pénzmaradvány, amiről májusban fog a Fővárosi Közgyűlés dönteni, ahhoz képest ez a hárommilliárd forint, ami számtalan lakónak a fővárosban, illetve a fővárosi utazóközönségnek pozitív eredményt hozhatott volna, ha ezt megcsinálják, azt gondolom, hogy ez elenyésző ahhoz képest, amekkora hátrány most abból lesz, ha nem valósul meg” – fogalmazott Ughy Attila.

Az októberi választások előtt még Karácsony Gergely is egyetértett azzal, hogy ezt a valóban jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban – ezt Vitézy Dávid írta közösségi oldalán.

A Budapesti Fejlesztési Központ vezetője úgy fogalmazott: az utasok érdeke, hogy a metrószerelvények klimatizálása ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek és a politikai odamondások világába, azonban most mégis úgy tűnik, hogy a közgyűlés szerdai döntése miatt a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényekben telnek majd.

A címlapfotó illusztráció, Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...