4.7 C
Budapest
2023. január. 31. kedd

Nem sikerül halottá nyilvánítani V.V. Fannit

Dátum:

Megosztás:

Amíg nincs meg a másodfokú ítélet, addig nem tudnak lépni a szülők, hiszen a halottá nyilvánításhoz a személynek kellene nyilatkoznia, aki utoljára látta. Esetünkben ez maga a gyilkosságért első fokon elítélt B. László

– írja a Ripost.hu

Mint arról a lapunk is rendszeresen beszámolt, Novozánszky Fanni 2017 őszén tűnt el a saját lakásából. Az otthona környékén felszerelt kamerák tanúsága szerint viszont nem egyedül és nem is a saját szándékából… Az utolsó képkockán, amely rögzítette őt, éppen B. László hozza ki a karjaiban, az alélt lányról a mai napig nem derült ki, hogy ezeken a képen már halott volt vagy még élt.

VV Fanni
Fanni mindössze 24 évet élt Fotó: RTL Klub

Fanni azóta eltűnt. Sem élve, sem holtan nem került elő, B. László pedig tartja magát az egyik első vallomásához, miszerint átadta az alélt nőt két „intéző embernek”, akik elvitték. Ezt az állítását a gyanúsított egyébként soha nem tudta érdemben bizonyítani, talán ennek is köszönhető, hogy a hosszú, négy és fél évig tartó nyomozati munka és a tárgyalássorozat végén, 2022. július 13-án életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték még akkor is, ha nem volt holttest.

Halottá szeretnék nyilvánítani

Novozánszky Fanni öt éve nincs meg, okirat nélkül a gyászoló szülei azóta nem tudják elindítani a hagyatéki eljárást és síremléket sem tudtak emelni a gyermeküknek.

„Katalin (Fanni édesanyja – a szerk.) a mai napig mély gyászban van. Nem tud és nem is akar továbblépni, a lelkében Fanni most is él. Reálisan azonban tudja, hogy az az élet rendje, hogy beadjuk a bírósághoz a papírokat. Számára a legfontosabb, hogy síremléket állítson imádott lánya emlékére” – nyilatkozta tavaly ősszel dr. Lichy József, a Novozánszky család jogi képviselője, aki minél hamarabb el szerette volna indítani az ügyet, de végül kiderült, zsákutcában találták magukat.

B. László VV Fanni gyilkosa
B. László a bíróságon hallgatja az ítéletét Fotó: Bors

A probléma ott kezdődik, hogy a halottá nyilvánításhoz a polgári bíróság előtt – amely tárgyalja az ügyet – nyilatkoznia kell annak a személynek, aki utoljára látta élve a lányt. Mivel esetünkben ez az ember B. László, aki nyilván nem fogja azt mondani, hogy halott a lány…

dr Lichy József
Dr. Lichy József képviseli a Novozánszky családot Fotó: Végh István

“Jelenleg várjuk, hogy kitűzze a bíróság a másodfokon tartott tárgyalást, ami véleményem szerint olyan május körül lesz esedékes” – mondta lapunk megkeresésére, dr Lichy József.

A várakozás ideje alatt szerettük volna a Novozánszky családdal közösen elérni, hogy végre halottá nyilvánítsák Fannit. Viszont erre sajnos még várni kell. B. László nem fogja bevallani, hogy halott volt a lány, amikor utoljára látta, vagyis az ő közreműködésével nem tudjuk sikerre vinni az ügyet. Ha meg volt a másodfokú ítélet, akkor az ő személye nélkül is megtörténhet ez a család számára fájdalmas de végre örök lezárást hozó esemény.

ripost

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Elfelejtette összefogni köntösét Szőke Zsuzsi, mielőtt magát fotózta – kép

Meglepően merész fotót mutatott magáról a TV2 sztárja, Szőke Zsuzsi, akit a Dancing with the Starsból ismert meg...

Az MTVA fegyveres biztonsági őrei a földön húzták Varju Lászlót – a DK kifogásolja, hogy Varju Lászlót marasztalta el a bíróság..

Bűnösnek mondta ki a bíróság a DK-s Varju Lászlót garázdaságban és a választás rendje elleni bűntettben „A Varju László...

Ekkor lesz vége a háborúnak és ennyi veszteség lesz a szembenálló feleknél – a mesterséges inetlligencia válaszol..

Kérdésünkre „válaszolva” a ChatGPT felidézte a háború okait, körüljárta a putyini Oroszország végét, valamint azt is, hogy Ukrajna...

Magyarországot nem szállít fegyvereket Ukrajnának, ás most már Csehország és Szerbia sem.. – videó

Szerbia és Csehország sem küld fegyvert a háborúban részt vevő országoknak – szögezték le az ország vezetői egy...