17 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Nem lehet kukázni, utcán autót javítani, kutyát kakigyűjtő zacskó nélkül sétáltatni: új együttélési szabályok vannak, akár 200 ezres büntetést is kaphat, aki megszegi!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapesten, a 15. kerületben szigorítanak..

Idén év elején szigorúbb szabályok léptek érvénybe a XV. kerületben a békés közösségi együttélés érdekében – írja az önkormányzat.

Íme a legfontosabb közösségi együttélési szabályok:

 • Tilos a gépjárműveket közterületen javítani, tisztítani.
 • Tilos az üzemképtelen (hatósági (forgalmi) engedély nélküli) és a roncs (forgalomban való részvételre alkalmatlan) gépjárműveket közterületi hozzájárulás nélkül közterületen tárolni.
 • Az ebeket közterületeken csak oly módon lehet sétáltatni, hogy a sétáltató az állat ürülékének feltakarítására és gyűjtésére alkalmas eszközt tart magánál.
 • Tilos a szelektív hulladékgyűjtő edényekből hulladékot válogatni.
 • A kereskedelmi egység üzemeltetője köteles arról gondoskodni, hogy az üzlete épületének határvonalától számított 5 méteren belüli közterület tiszta legyen, illetve azt az ott tartózkodó személyek ne használják rendeltetésüktől eltérő módon.
 • Az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni az ingatlana vagy az ingatlana előtti járda és a kocsiút közötti terület gyommentesítéséről, a járdán a hó eltakarításáról és síkosság mentesítéséről, és az ingatlanáról a közterületre kinyúló ágak és bokrok visszavágásáról.
 • Tilos a közterületen elhelyezett emlékművön, köztéri műalkotáson, utcabútorzaton, egyéb műtárgyon, valamint lépcsőn, szökőkúton, templomok előtti lépcsővel határolt részen gördeszkázni, görkorcsolyázni, kerékpározni, rollerezni.
 • Tilos közterületen a közhasználatú létesítményeket, berendezéseket, játszótéri játék felszereléseket a rendeltetéstől eltérő módon használni vagy beszennyezni.
 • Tilos a körülkerített és zárható kapuval ellátott játszótereket vagy sportterületeket nyitvatartási időn kívül igénybe venni.
 • Tilos a szökőkútban fürdeni vagy állatot fürdetni.
 • Tilos közparkban vagy más zöldterületen, illetve közterületi zöldfelületen arra ki nem jelölt helyen járművel megállni, várakozni, oda behajtani, vagy ott egyéb módon közlekedni.
 • Tilos a tulajdonában vagy a felügyelete alatt álló ebet játszótérre, sportterületre vagy egyéb táblával tiltott helyre beengedni vagy bevinni, bekerítetlen ingatlanon szabadon tartani.
 • Tilos a lomtalanításkor közterületre kihelyezett lomhulladékot válogatni, abban turkálni, azt széthordani, vagy azt sajátként őrizni.
 • Tilos a lomot nem a lomtalanításról szóló hirdetményben közzétett módon, időpontban és helyszínen kihelyezni.

A szabályszegésekért tettenérés esetén a közterület-felügyelő 50.000 forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki, vagy a szabályszegés észlelése esetén hatósági eljárást kezdeményezhet a jegyzőnél, melynek végén akár 200.000 Ft-os bírság is kiszabható.

A rendeletet elolvashatjátok az önkormányzat oldalán részletesen is.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...