27.1 C
Budapest
2022. június. 30. csütörtök

Nem hagyta szó nélkül a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, hogy a hetilap „Kövér, a baromarcú” címmel jelentetett meg vezércikket.. – Szólj hozzá Te is!

Dátum:

Megosztás:

„A szabad vélemény nem lehet egyenlő az emberi méltóságot sértő, gyűlölettől fűtött öncélú sértegetéssel”

– figyelmeztet a Magyar Nemzeti Médiaszövetség a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében, a Jelen hetilapban megjelent, Kövér László házelnököt becsmérlő írásra reagálva.

A lap felidézi:

Kövér László sértegetésének lehetséges módozatain morfondírozott egy nyilvános gondolatmenetében Tóth Ákos, a balliberális sajtótermék főmunkatársa a publicisztikájában.
A cikk a lap legelőkelőbb helyén, vezércikként szerepel a „Dolgok éle” című rovatban.

Az írás a „Kövér, a baromarcú” címet kapta, azonban az online kiadásban már óvatosabban fogalmaznak, ott „Kövér, minek nevezzelek?” a cikk címe, mintha maguk is érezték volna, hogy túllőttek a célon.

A Médiaszövetség mindig is kiállt a véleménynyilvánítás szabadsága mellett

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményében úgy fogalmaz, növekvő aggodalommal figyelik a baloldali médiumokban egyre inkább elharapózó gyűlölködő megnyilvánulásokat.

„Meggyőződésünk, hogy az újságíró társadalomnak a tájékoztatás mellett a példamutatás is a feladata kell, hogy legyen, ezért az otromba, trágár kifejezéseknek, az öncélú, gyűlölettől fűtött sértegetésnek nincs helye a magyar sajtóban”

– írja a szövetség.

„A Népszavában lehozott botrányos karikatúrák után ezúttal egy Jelen elnevezésű lapban szabadult el a véleménynyilvánításnak álcázott oktalan gyűlölet. A szerző, Tóth Ákos az írásban arról elmélkedik, hogy milyen durva sértésekkel lehetne illetnie a baloldalnak a magyar Országgyűlés elnökét”

– teszik hozzá. Aláhúzzák, hogy

a Magyar Nemzeti Médiaszövetség mindig is kiállt a véleménynyilvánítás szabadsága, az újságírói műhelyek zavartalan munkájának biztosítása mellett,

és felemelték a szavukat, amikor baloldali politikusok hivatásukat gyakorló újságírókat fenyegettek meg, de nem hallgattak akkor sem, amikor baloldali médiumokat ért terheléses támadás a világhálón keresztül. De most felháborodásunknak adunk hangot, és arra szólítunk fel minden jóérzésű kollégát, hogy szabjunk gátat az oktalan gyűlöletnek és a nemtelen sértegetéseknek – írják.

Kérnek minden újságírót, hogy határolódjanak el a cikktől

„Hisszük, hogy névtelen firkászokat nem a minősíthetetlen stílus emel a nagy újságírók sorába. Hisszük, hogy a szebb napokat megélt közös szakmánk eszköztárába nem férhet bele az otrombaság és a gyűlölködés. Az emberi méltóság tiszteletének kultúrája megőrzésre szorul, és szövetségünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a közönséget megvédje a romboló médiatartalmakkal szemben” – húzzák alá.

Kérünk minden kollégát, hogy segítsen megállítani ezt a visszataszító folyamatot, és határolódjon el minden hasonló megnyilvánulástól

– zárja közleményét a Magyar Nemzeti Médiaszövetség.

mandiner, magyarnemzet, magyarmediaszovetseg

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Putyin megüzente: ekkor tör ki a harmadik világháború

A konzervatív Washington Examiner arról ír, hogy hétfőn az egykori orosz elnök Dmitrij Medvegyev arra figyelmeztette a NATO-t, hogy...

Férfi vízilabda-válogatottunk kikapott az olasztól, legjobb esetben is az 5. helyért játszunk majd

Jól indult, de végül nem sikerült legyőzni a címvédőt. A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–10-re kikapott az olasztól a...

Eltűnt egy 17 éves leány a Dunában.. Rendőreink nagy erőkkel keresik..

Egy 17 éves lányt keresnek a Dunában Visegrádnál. Három testvér fürdőzött a folyóban a visegrádi kompkikötőnél, a 16 éves...

Vízhiány van több Budapest-környéki településen

Lokális vízhiány esetén haladéktalanul lajtos kocsis vízellátást ígérnek. Solymáron már szükség is volt erre. Van, ahol illegális vízkivét...
facebook