11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeFőhírekBűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfóNem ért egyet a bírósággal a buszsofőr, aki az utasok életét veszélyeztette

Nem ért egyet a bírósággal a buszsofőr, aki az utasok életét veszélyeztette

TikTok-post

Egy távolsági busz tilos jelzés ellenére hajtott be a vasúti átjáróba, eközben letörve a sorompót. Csak a szerencsén múlt, hogy a buszsofőr vérfagyasztó manőveréből nem lett tömegbaleset.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, néhány hónapja a tilosban hajtott a vasúti sínekre egy távolsági busz Piliscsévnél, miközben nagy sebességgel érkezett a vonat. Az Esztergomi Járásbíróság a hétfői előkészítő ülésen, közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség ügyében hozott ítéletet a buszsofőrrel szemben – adta hírül a Tatabányai Törvényszék

A vasúti átjárón úgy ment át a buszsofőr, hogy közben piros volt a jelzés és a vonat is érkezett
A vasúti átjárón úgy ment át a buszsofőr, hogy közben piros volt a jelzés és a vonat is érkezett
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A bíróság a vádlottat 400 000 forint pénzbüntetésre és 1 év 10 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A buszsofőr nem vette figyelembe a piros jelzést

Dr. Stoller Katalin ügyész, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a vádirat szerint a férfi 2023. június 9-én Piliscsév lakott területén kívül, a 11125. számú úton vezette a buszt. A fénysorompó tilos jelzése, és a csapórúd vízszintes állása ellenére a vasúti átjáróba hajtott úgy, hogy a csapórudat balról, a záróvonalat átlépve, az ellentétes forgalmi sávba áthaladva kikerülte. A sofőr a manőver során nem tartott megfelelő oldaltávolságot a sorompó „A” jelű csapórúdja mellett, ezért a busz hátsó részével nekiütközött, emiatt a sorompó letört és az úttestre zuhant.

Az ütközést követően a sofőr a busszal áthaladt az átjárón, majd megállt és a vasúttársaságnál telefonon bejelentette a csapórúd letörését. A bejelentést követően a vasúttársaság a sorompót helyreállította, a cselekmény következtében a vasúti közlekedésben fennakadás, valamint vonatkésés nem történt.

A felvételt a Kemma.hu megmutatta egy szakértőnek is, aki szerint tömegbaleset lehetett volna, akkor is, ha tele van a busz, de ha egyetlen ember van rajta, akkor is. A vonat körülbelül 35 méterre volt.

Nagyon fel vagyok háborodva

– mondta dr. Farkas Károly, a Magyar Autóklub Közép-dunántúli Régió elnöke.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem