9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Nem enyhül a migrációs nyomás a balkáni útvonalon

Dátum:

Megosztás:

Nem enyhül a migrációs nyomás a balkáni útvonalon, ugyanis egyre több bevándorló érkezik Törökországba, akik Európa felé folytatnák útjukat.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) tagországainak milánói tanácskozásán Szijjártó Péter arra kérte a többi résztvevő országot, hogy utasítsák vissza a migrációt ösztönző kezdeményezéseket.

Durvul a migrációs nyomás: több százezren indulhatnak meg Európa felé – ezzel a címmel közölt cikket az Origo. Az internetes portál adatai szerint tavalyhoz képest jóval több migráns érkezik Törökországba. Azt írják: a török hatóságok november végéig több, mint 240 ezer illegális bevándorlót állítottak meg, ami egészen meredek emelkedést jelent 2017-hez képest, amikor egész évben 175 ezren érkeztek.

A bevándorlók közül egyre többen célozzák meg a jobb élet reményében Görögországot és Ciprust – írja a portál. Úgy fogalmaznak: egyre több, jelenleg a törököknél tartózkodó harmadik országbeli állampolgár próbál meg illegálisan Európa felé indulni. A szakértők szerint a török helyzet humanitárius katasztrófát eredményezhet és több tízezres csoportokban indulhatnak meg a migránsok Európa felé.

Magyarország közvetlen tapasztalatokkal rendelkezik az illegális migrációval kapcsolatban, amelynek a tanulságait egyértelműen és világosan le kell vonni – mondta Szijjártó Péter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet külügyminiszteri tanácsának milánói ülésén. A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján kiemelte: beszédében azt szorgalmazta, hogy az EBESZ utasítson vissza minden olyan kezdeményezést, amely újabb migrációs hullámok kitöréséhez vezethet, ezek ugyanis biztonsági kockázatot jelentenek Európára.

A tárcavezető hozzátette: hét EBESZ-tagállam és két partner-ország elutasítja a globális migrációs kompaktot, azaz kilenc ország a saját polgárainak biztonságát helyezi előtérbe.

Forrás: M1

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...

Szellemvárosként pusztul Hajmáskér egykori csodája

Hajmáskér arculatának bő egy évszázada meghatározó eleme egy impozáns épülettömb. A hajdani tüzérségi laktanya kastélyszerű parancsnoki épülete és...

Március 4-e az Elhízás elleni világnap: A bélflóra lehet a fogyókúra titkos fegyvere!

Ez lehet a hatékony testcsúlykontroll alapja a gyógyszerész szerint.. Március 4-én az Elhízás elleni világnapon a figyelem középpontjában az...