-0.3 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

Nem engedik át őket a határon: tiltakoznak a bevándorlók

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ismét tiltakoztak szombaton az immár három napja a görög-macedón határon veszteglő bevándorlók – főként irániak, pakisztániak és bangladesiek -, amiért nem engedték őket át a határon a Szerbia és Macedónia által bevezetett szigorítások miatt.

 tiltakoznak a bevándorlók

Csütörtökön Belgrád és Szkopje úgy döntött, hogy csak a konfliktusövezetből – Szíriából, Irakból és Afganisztánból – érkezőket engedik át a határon, így számos más nemzetiségű bevándorló a határ görög oldalán rekedt az Idomeni-Gyevgyelija határállomásnál.

Az AFP helyszínen tartózkodó tudósítója szerint szombaton több mint ezer migráns tartózkodott a határátkelőnél, többségükben irániak, pakisztániak, marokkóiak, algériaiak, bangladesiek és szomáliaiak.

Többen a határ megnyitását követelő angol nyelvű transzparenseket tartottak a kezükben, másoknál “Nagyon sajnáljuk Franciaországot, de nem vagyunk veszélyesek”, illetve “Mi is menekültek vagyunk” felirat volt. Pénteken több bevándorló “Szabadság”, “Nem a rasszizmusra” feliratú táblákkal a kezében a sínekre ült, akadályozva a Görögország és Macedónia közötti vasúti közlekedést.
Jannisz Muzalasz görög bevándorlásügyi miniszter szombaton Idomenibe látogatott, ahol a helyi hatóságokkal tanácskozott a határon kialakult helyzetről. A miniszter emlékeztetett: Szlovénia kezdte a migránsok szűrését, ami “dominóhatást” gyakorolt a két szomszédos országra, Szerbiára és Macedóniára.

A miniszter szerint egyes országok képviselőit bizonyosan a jövőben sem engedik át a határon. Görögországnak van terve arra, hogy segítséget nyújtson ezeknek az embereknek, hogy Idomeniből az ország más részeibe, illetve befogadó állomásokra utazhassanak. Hozzátette: Alekszisz Ciprasz kormányfő vezetésével szombat este értekezletet tartanak a kérdésről.

A görög-macedón határra érkező bevándorlók 70 százaléka szíriai vagy iraki. A terepen dolgozó civil szervezetek szerint más nemzetiségű migránsok gyakran semmisítik meg személyi okmányaikat, és hamis adatokat közölve kérnek új papírokat a görög hatóságoktól.

Az Idomeni és Gyevgyelija közötti határátkelőt használják legtöbbet azok a bevándorlók, akiknek sikerül Törökország földközi-tengeri partvidékéről a görög szigetekig eljutniuk. Az év eleje óta 800 ezer migráns érkezett a tengeren Európába.

 

Forrás: kárpáthír

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...