-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Nem engedett felszállni egy fiatal nőt a buszra egy muszlim buszsofőr Párizsban, mert szerinte túl rövid volt a szoknyája

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Le Parisien írta meg, hogy Párizs XIX. kerületében, a Buttes Chaumont negyedben – nem messze egyébként a híres temetőtől, a Père Lachaise-től – nem engedett felszállni egy 29 éves nőt egy muszlim buszsofőr, mert erkölcstelennek találta, hogy miniszoknyában van. A nő apja feljelentést tett és harcol az igazáért.

A fiatal nő – egyébként egy barátnőjével – fényes nappal, Párizs XIX. kerületében egy buszmegállóban állt. Az RATP (a párizsi BKV) 60-as busza meg is állt, de nem nyitotta ki az ajtót, majd továbbment. Viszont elég hamar meg kellett állnia egy piros lámpánál. A lány a busz után futott, az ajtón bekopogott és kérte, hogy nyissa ki. A sofőr kiüvöltött: majd ha felöltözöl rendesen, felszállhatsz. És otthagyta a fiatal nőt.

A lány apja egy algériai költő, Kamel Bencheikh, aki hosszú ideje harcol a radikális iszlamisták, a szalafisták, az elvakult és gyűlölködő muszlimok ellen. Feljelentést tett a rendőrségen, és bejelentést a párizsi közlekedési vállalatnál. A Le Figaro úgy tudja, hogy a rendőrség még nem foglalkozott a busz kamerafelvételeivel.

Az apa mindezt megírta a Facebookon, de letörölték sorait, mert iszlamistának nevezte a buszsofőrt. Azaz, azért cenzúrázták a gondolatait, mert iszlamistának hívott egy iszlamistát.

2015-ben derült ki, hogy a párizsi RATP-nél rengeteg radikális muszlim buszsofőr dolgozik. Ők rendszeresen megalázzák és fenyegetik a nem muszlim sofőröket. Gyakran előfordul, hogy a muszlim sofőrök nem hajlandók olyan buszt vezetni, amiről tudják, hogy előző nap egy nő vezette. Ugyanis nem hajlandók megfogni a kormányt egy nő után.

Természetesen még ennél is felháborítóbb, hogy az RATP ezt hagyta. Azaz, megengedte az RATP, hogy egy állami (önkormányzati) vállalatba is behatoljon a muszlim bevándorlók vagy bevándorló hátterű emberek párhuzamos társadalma, és ott terrorizálja a többi embert.

origo

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...