-2.6 C
Budapest
2023. február. 7. kedd

Nem csitul a királycsináló-vita a baloldalon

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: M1 Híradó

Gyurcsány Ferenc és pártjának politikusai továbbra is úgy érzik, hogy egy baloldali cselszövéssel háttérbe akarják szorítani a volt miniszterelnököt. A DK szóvivője szerint, ha kiszorítják a baloldali összefogásból Gyurcsány Ferencet, az csak a kormánynak lenne jó, vagyis Lengyel László “királycsináló” csak ártana a baloldalnak.

Júdásnak nevezte Lengyel László Gyurcsány Ferencet, amiért a DK elnöke szerinte feljelentette az ellenzéki pártok vezetőit évértékelő beszédében. A politológus az ATV-ben azt mondta: paranoiás képzet, ha a DK elnöke azt gondolja, a háttérből ő irányítja Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét és arról próbálná meggyőzni az ellenzéki pártok képviselőit, hogy hagyják ki a DK-t egy baloldali összefogásból.

„Az, hogy engem megtámad, erre azt kell mondanom, az ő szintje. Nem szeret engem, én sem őt. Rendben van. De Botka László egy valódi jelölt, a tetejébe azt feltételezni, hogy én egy dróton rángatom Szeged polgármesterét…” – ezt mondta Lengyel László politológus.

Gyurcsány Ferenc a DK szombati rendezvényén beszélt arról, hogy szerinte a többi baloldali párt szövetkezik ellene, Botka László pedig egy titkos háttérember segítségével próbálja őt kiszorítani az együttműködésből. “Az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd, valamint Botka László egy kéretlen királycsináló invitálására, egy ideje a hátunk mögött titkos tárgyalásokat folytat”- mondta Gyurcsány Ferenc.

Később a DK szóvivője a Facebookon azt írta: Lengyel László baloldali közgazdász és politológus, a balliberális értelmiség egykori emblematikus alakja az, aki a háttérből mozgatja a szálakat.

Nem csitul a királycsináló-vita a baloldalon
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A közíró arról is beszélt, többször találkozott már Niedermüller Péterrel, a DK európai parlamenti képviselőjével, aki évek óta ismeri a véleményét Gyurcsány Ferencről. “Gyurcsány Ferenc alkalmatlan a vezetésre, amit egyébként elmondtam” – mondta Lengyel László.

A politológus ugyanakkor Gyurcsány Ferenc pártját, a Demokratikus Koalíciót kihagyhatatlannak tartja egy esetleges baloldali együttműködésből.

A DK szóvivője szerint azonban Lengyel László elképzelése ártana a baloldalnak. Gréczy Zsolt leszögezte: Gyurcsány Ferenc volt az utolsó baloldali politikus, aki választást tudott nyerni, ha pedig a Demokratikus Koalíció kimarad az összefogásból, akkor nem lesz egységes a baloldal és valójában ezzel segítenék a kormány győzelmét.

Érintett a Lehet Más a Politika is

A baloldali egyeztetésen az önálló politizálást hangoztató LMP egyik társelnöke, Hadházy Ákos is részt vett. A párt másik társelnöke, Szél Bernadett hétfőn erről még nem tudott, kedden pedig azt mondta, hogy csak újságíróktól értesült a dologról.

Szél Bernadett hozzátette: az LMP-nek van egy szövetségi politikája, de emellett szerinte megvan az a szabadságuk, hogy találkozhatnak különböző politikusokkal. Az LMP egyik alapítója és korábbi elnöke az origo.hu-nak azt nyilatkozta: nem a pártot képviselte Hadházy Ákos akkor, amikor elment a Lengyel László szervezte találkozóra.

Nem csitul a királycsináló-vita a baloldalon
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Schiffer András szerint az LMP-nek az egész ballib bohóckodásról világos álláspontja van, ezért sajnálatos, hogy az LMP vezető politikusa nem tartja magát a párt kollektíve meghozott döntéseihez.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...