-2.6 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Nem állt meg a forint gyengülése – két hónapos mélyponton az árfolyam

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A forint tegnap délután átütötte a 357-es szintet is, ezzel kitart a múltheti váratlan kamatvágás óta tartó gyengülés.

tegnap késő délután visszaerősödött 356,5 környékére.

A régiós devizákhoz képest messze alulteljesít a forint, és egyelőre nem látszik, hol fog megállni – a 359-es technikai szint talán megállíthatja.

Visszajött 356,4-re

A 357,2-es kéthavi mélyponton nem sokat időzött a forint, azóta enyhe erősödésnek indult, jelenleg 356,4-en áll az euróval szemben. A múlt héten látott hatás, amelyet a kamatvágás váltott ki, zen a héten is kitartott.

Korábbi forint-hírek:

Egyelőre megállt a gyengülés

A 357,2-es mélypont után az árfolyam egy rövid időre még benézett 357 fölé, de azóta megrekedt 356,8 és 357 között.

Közelít a 357,2-höz

Az elmúlt percekben a 357-es szintet ismét átlépte a forint, 357,16-on áll az euróval szemben. Jelenállás szerint úgy néz ki, hogy gyors visszaerősödés nem várható.

A 357 egyelőre megfogta

Meddig mehet még?

A márciusi végi EURHUF történelmi csúcstól (369,8) és a június közepi lokális mélypontig (342,5) húzott Fibonacci korrekciós szintek közül az 50%-os szint 356,3-nál van, felette 359-es szintnél látszik egy ellenállási zóna – írtuk múlt heti cikkünkben. Így tehát miután a 355-ös szinten felfelé át is jutott az árfolyam, 356-359-es tág zónában „bárhol” elakadhat a mozgás – jelenleg ebben a zónában mozog.

Ha a 360-as szint fölé emelkedne az euró jegyzése, akkor sok piaci szereplő szemében a tavaszi történelmi forintmélypont kerülne a fókuszba (célárak meghatározásánál). A forint visszaerősödése esetén a 350-es kerek szint, majd a 348 körüli zóna lehetne az első komolyabb támasz.

A régiós devizák tartják magukat

MicrosoftTeams-image (34)

A forint gyengülése nem magyarázható a régiós feltörekvők általános leértékelődésével – a cseh korona szintén 0,77%-ot gyengült, de a zloty tartotta az árfolyamát az euróval szemben, a forint viszont egy hét alatt 3,21%-ot gyengült.

Itt a kéthavi mélypont

A forint hirtelen áttörte a 357-et is, épp 537,2 körül jár az euróval szemben. Úgy néz ki, ezen a héten sem áll meg a forint gyengülése.

Nem volt nagy mozgás az elmúlt 2 órában

Ma dél körül a forint beállt 356,3 és 356,4 közé, és innen nem is mozdult el. A reggeli hullámzás után most kicsit megnyugodott a magyar deviza. A kérdés, hogy innen merre tovább.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...