8.4 C
Budapest
2023. március. 29. szerda

Nem adják fel: tovább küzd a gyermekéért az anyakönyvet megtagadó pár

Dátum:

Megosztás:

Dusnok — Másfél hete, hogy a rendőrség erőszakkal elvette és átadta a gyámhatóságnak Ágnes öt hónapos kisfiát, de a falubeliek még most is az akció hatása alatt állnak. Nem találtunk senkit Dusnokon, aki megértené, az anya miért nem volt hajlandó se anyakönyveztetni a kis Bátor Nyilast, sem beadatni neki a védőoltást.

– A faluban gyakran megfordulnak krisnások, hittérítők, de sajnos kóklerek is. Szerintem utóbbiak mosták át Ági és Józsi agyát, ezért tették kockára a kisbabájuk életét – vélte a házaspár egyik szomszédja. – Jól tette a gyámhatóság, hogy elvette tőlük a kisbabát. Micsoda dolog, hogy nem működnek együtt a védőnővel, az orvossal?

Ágnesnek tegnap csak az édesanyja volt otthon.

– Sajnos a lányom a vejemmel együtt elment ügyet intézni – szabadkozott Ági néni, a fiúcska nagymamája. – Soha nem fogadjuk el ezt a helyzetet. Milyen dolog, hogy a gyámhatóság már akkor másik néven anyakönyvezte az unokámat, amikor még itt élt velünk?! A lányomék mindent megtesznek, hogy hazahozhassák!

Hogy mi indította a lányát és a vejét a gyámhatósággal szembeni lázadásra, arra a nagymama nem felelt. A közelben lakó Titusz bácsi nem rejtette véka alá véleményét.

– Remélem, Ágnesék soha nem kapják vissza a kisbabájukat. Hogy tehették ki őt ekkora tortúrának? – kérdezte Titusz bácsi. – A lányom rokonai küldtek el egy filmet, amiben Ági és Józsi ölükben a gyerekkel a meghökkentő hitéről papolt. Dühömben földhöz vágtam a sapkámat. Komolyan gondolták, ha anyakönyveztetik a gyereküket, akkor ő onnan az állam tulajdona lesz? Kit érdekel, mi a meggyőződésük, a himlő, meg a kanyaró nincs tekintettel erre!

Titusz bácsi nagyon felháhorodott, hogy a baba nem kapott védőoltásokat

Titusz bácsi nagyon felháborodott, hogy a baba nem kapott védőoltásokat

Mint a Blikk megírta, az elvett kisfiú Péter néven anyakönyvezve nevelőszülőkhöz került. A gyámhatóság lapzártánkig nem válaszolt arra, van-e esélye visszakapni őt bármikor is a szüleinek.

Fontosak a törvények,és a kisbaba lelkivilága is

Hal Melinda pszichológus szerint az anyakönyveztetés törvény, ahogy a kötelező védőoltások beadatása is. Más kérdés, hogyan viseli a gyerek, ha elkobozzák.

– Ebben a korban már felismeri a szüleit a kisbaba, és kötődik hozzájuk – szögezte le a pszichológus. – Biztos, hogy stresszként élte meg az elszakítást, ami rizikófaktor az érzelmi fejlődésében.

 Hal Melinda pszichológus

Hal Melinda pszichológus

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Facebook

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Romantikus, megható dráma az élet értelméről – Egy év esély – videó

Cuba Gooding Jr,. Jaden Smith, Cara Delevingne szereplésével egy megható romantikus történet a 17 éves Darynt életéről, aki...

„Eszednél vagy?” – ismét keményen beleálltak az állapotos Hosszú Katinkába..

Összevesztek az úszónő rajongói az Iron Lady legújabb fotója alatt. Úgy tűnik, Hosszú Katinka bármit is csinál, közösségi oldalán egymásnak ugrasztja vele rajongóit....

Bombafenyegetés miatt kellett kiüríteni több iskolát

Bulgária: A hatóságok külföldi szálra gyanakszanak. Több tucat iskolát, még a Gazdaságtudományi Egyetem épületét is evakuálni kellett kedden Bulgáriában, miután több mint...

Eltűnt az oroszok legkegyetlenebb tábornoka

Eltűnhetett az orosz hadsereg leggyűlöltebb tábornoka - írta a Mandiner. Rusztam Muradovval a harctéren Oroszországot ért kudarcok miatt az elmúlt...