Kezdőlap Életmód Életmód hírek Nem a megszokott rend szerint járnak a vonatok a hosszú hétvégén

Nem a megszokott rend szerint járnak a vonatok a hosszú hétvégén

14
Illusztráció, femina

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Változik a vonatok közlekedése az augusztus 20-ai hosszú hétvégén: 19-én a pénteki, 20-án a szombati, 21-én és 22-én az ünnepnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok

– közölte a Mávinform hétfőn.

Mint írták: a munkanap-áthelyezés miatt 28-án a munkanapi, 29-én a pénteki menetrend lesz érvényben.

opera pillanatfelvétel 2022 05 28 143645 www.bmbah.hu

A közlemény szerint az utasszám egy átlagos hétvégéhez képest akár másfélszeresére is nőhet, ezért a vasúttársaság azt javasolja az utazóknak, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerüléséért használják a jegyértékesítő automatákat, az okostelefonra letölthető MÁV applikációt, vagy vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét.

Az ünnepi időszakban is érvényesek az önkiszolgáló csatornák igénybevétele esetén nyújtott kedvezmények: automatából vásárolt vagy online váltott, de automatából kinyomtatott jegyekre 5, e-vonatjegyekre 10 százalékos kedvezményt lehet érvényesíteni.

A többnyire csúcsidőn kívüli, kevésbé kihasznált járatokra pedig 20 százalékos kedvezménnyel lehet jegyet váltani, amennyiben online vásárolják meg azt – írták.

Hozzátették: a gyerekek, a családosok, a tanulók, a diák- és felnőtt csoportok, a nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt augusztus 19-én 10 órától 23-án éjfélig vehetik igénybe – áll a közleményben.

Hirmagazin.eu