Home Főhírek Belföldi hírek Nehéz megjósolni az olasz helyi választások eredményét

Nehéz megjósolni az olasz helyi választások eredményét

0
Illusztráció; Hajóbaleset Lampedusánál. Hirmagazin.eu
magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Olaszország nem csak a járvány gazdasági következményei miatt van nehéz helyzetben – mondta a Kossuth Rádiónak adott interjújában Francesco Giubilei, neves olasz gondolkodó, író, könyvkiadó, a Nazione Futura konzervatív értelmiségi mozgalom alapítója.

Pontosan 638 400 milliárd – ez az összeg az Európai Unió következő 7 éves költségvetését és a helyreállítási alapot jelenti forintban (1824 milliárd euró).

A Kossuth Rádió Európai idő című műsorának összefoglalója.

Mint mondta, most is sok ember érkezik Kalábriára (Calabria) és Lampedusára, de amikor tavaly még Salvini volt a belügyminiszter és tagja volt a kormánynak, akkor baloldalról megkapta azt a vádat, hogy ő maga, valamint a Liga és a jobboldal összességében rasszista, mert „nem akarnak migránsokat Olaszországba”.

„A baloldal számára Salvini volt maga a gonosz, de most, hogy ők vannak kormányon, teljes a csend a migrációval kapcsolatban.  Többen érkeznek, és erről senki nem beszél, ez képmutatás” – fogalmazott Giubilei.

A járványügyi lezárások idején április-májusban a kormány elfogadott egy törvényt, amelynek értelmében legalizálná a helyzetét minden illegálisan érkezett migránsnak, aki az elmúlt években érkezett Olaszországba és itt él törvénytelenül, illetve feketén vagy akár a maffiának dolgozik. Őket papírokkal is ellátnák.

Nehéz megjósolni a helyi választások eredményét

Ezzel félmillió migráns válna legális bevándorlóvá – éppen ebben a helyzetben, amikor rengeteg olasz veszti el az  állását.

A Lampedusára érkező migránsok nem csupán Olaszország, de az egész Európai Unió problémáját jelentik

– így fogalmazott Francesco Giubilei, aki rámutatott: a közelgő helyi választások nagyon fontosak lesznek, hiszen nagy tartományok lakói voksolhatnak.

„Nehéz pontos előrejelzést adni, de véleményem szerint Liguriában a jobbközép koalíció nyerhet majd. Ha győzni tudnak Pugliában, Marchében, Venetóban és Liguriában, azt óriási sikernek lehet majd nevezni. Ha Pugliában és Marchéban veszítenek, akkor a balközép sikeréről beszélhetünk” – jelentette ki.

A lehetséges előrehozott országos választással kapcsolatban elmondta, szerinte nem lesz választás 2023 előtt, mivel a baloldal tudja, hogy jelen helyzetben nem győznének.

Megugrott 360 milliárdra a hitelforrások elosztható kerete

Pontosan 638 4oo milliárd – ez az összeg az Európai Unió következő 7 éves költségvetését és a helyreállítási alapot jelenti forintban (1824 milliárd euró).

Weinhardt Attila, a portfolio.hu vezető elemzője a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában elmondta, ez a 7 éves költségvetés nem sokban tér el a jelenleg futó 2014-2020-as költségvetéstől.

A rendkívüli, 750 milliárd eurós helyreállítási alappal kapcsolatban úgy fogalmazott,

markáns keretvágásokat hajtottak végre a legutóbbi alkuk mentén az állam- és kormányfők.

Kifejtette, az 500 milliárd eurós vissza nem térítendő támogatásból, plusz a 250 milliárd eurós hitel jellegű pillérből így lett 390 milliárd a támogatás és 360 milliárdra megugrott a hitelforrások elosztható kerete. Véleménye szerint egyfajta hatalmi harc is zajlik az Európai Bizottság és az Európai Tanács között.

Kossuth Rádió / Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás