27.8 C
Budapest
2023. június. 1. csütörtök

Néhány túlértékelt sportfogadási tényező

Dátum:

Megosztás:

Rengeteg stratégia és jótanács ömlik az emberre a sportfogadás világból, de ezeket a megfelelő helyen és súllyal kell kezelni, hogy sikeres tippjeink legyenek!

Sportfogadás modern köntösben

A sportfogadás egy rendkívül jó szórakozási lehetőség, de emellett az egyik olyan szerencsejáték, amelynél reális esélyeink vannak arra, hogy rendszeresen pénzt szerezzünk. És az online sportfogadás előretörésével együtt járt a technológia fejlődése is, azaz most már szinte bárhol, bármilyen eszközről fogadhatunk egy online bukmékernél, például az unibet app használatával. De ha nem annyira bízunk a külföldi fogadóirodákban, akkor ott van a megújult tippmixpro mobil elérhetősége, amely teljesen ugyanúgy működik, mint a rég megszokott tippmix. Viszont már nincs szükség hozzá a lottózókban böngészni a kínálatot és nem kell kitölteni a szelvényt sem tollal, néhány kattintás és már mehet is a fogadás.

Ha esetleg pedig azért hiányzik a sportfogadás fizikai élménye, akkor összerakhatjuk online is a szelvényünket és feladhatjuk egy lottózóban szimplán csak a szelvényazonosító megadásával. Már persze ha tudjuk, hogy mire fogadjunk a hatalmas kínálatban. Mert ma az online sportfogadás világában piacokból és sportokból is akkora kínálat van, hogy biztosan nem fogjuk tudni átlátni az egészet. Ilyenkor jönnek jól a tanácsok és a stratégiák, de ezekből is aztán van bőségesen. És egyik-másik túlságosan sokat nem is ér. A következőben megnézünk néhány olyan tényezőt, amelyet sokszor túl szoktak értékelni a fogadók és az elemzéseket író weboldalak.

A leginkább túlértékelt sportfogadási tényezők

Az első ilyen a hazai pálya előnyének túlmisztifikálása. Értelemszerűen hazai közönség előtt játszani, támogatást élvezni mindig segít egy csapatnak, de ez nem jelenti egyben azt, hogy bele fog számítani majd a végelszámolásba. Vigyázzunk, hiszen az elemzés és a túlelemzés között nagyon vékony a határvonal. Főleg azért sem, mert a hazai pálya egyet jelent azzal is, hogy a fogadók többsége erre teszi meg tippjét és hát a sportfogadásban mindig célszerű a többség ellen fogadni. Mert hosszútávú profit eléréséhez nem az a jó stratégia, ha minden héten 1,2-es szorzóval választunk ki mérkőzéseket. Akkor leszünk jó fogadók, ha képesek vagyunk olyan meccseket találni, amelyeken meglepetések születhetnek és komoly szorzókat húzhatunk be ezekkel. Ha a hazai pálya miatt akarunk csak egy csapatra fogadni, akkor tegyük fel először a kérdést – semleges helyszínen is megfogadnánk ugyanezt a csapatot? Ha igen, akkor érdemes megpróbálni, de ha elbizonytalanodunk, akkor jobb, ha más tippet keresünk. Tökéletesen jó példát jelentenek azok a csapatok, amelyek egy-egy liga középmezőnyében foglalnak helyet, de hazai pályán mindig acélosak. Ha ők a bajnokesélyest fogadják, akkor nem szabad túlértékelni a hazai pálya előnyét, tényszerűen elemezzünk!

 

A második olyan tényező, amit túl szoktak értékelni a fogadók, az a győzelmek és vereségek száma. Mert ugye ezek mindig fontosak, de gyakran komolyan túlértékelik jelentőségüket. Mert egy csapat teljesítménye az adott liga és az ellenfelek színvonalának is egyfajta jelzése, nem csak a csapat képességeinek. Mindig mélyebbre kell ásni és meg kell nézni a számok mögött a valós történetet. Méghozzá azért, mert még mindig a legtöbb fogadó szimplán az alapján fogad, hogy a kiválasztott mérkőzésen milyenek a tabellán látható statisztikák – azaz hány győzelem és vereség van egy csapat neve mellett. De nem lehet csak abból megmondani, hogy egy csapat gyenge, mert kikapott egymást követő 3 mérkőzésén. Ez lehet azért is, mert az adott bajnokság legerősebb csapataival játszott. De lehet, hogy mindhárom meccsen

  • egy utolsó pillanatos góllal,
  • tizenegyessel veszítettek,
  • vagy egy kiállítás pecsételte meg a sorsukat,

tehát nem játszottak alárendelt szerepet.

További megfontolandó tanácsok

És hát nem lehet a felsorolásból kihagyni az érzelmeket és a legutolsó mérkőzésen nyújtott teljesítményt sem. Mert a legutolsó mérkőzésen nyújtott teljesítmény nem jelent semmit, főleg nem egy olyan ligában, ahol rengeteg mérkőzést játszanak. Gondoljunk csak például az amerikai sportokból a kosárlabdára vagy a jégkorongra. Ezeknél egy mérkőzés után akár egy nap múlva jöhet a következő. Pluszban ha még meg is néztük az adott csapat utolsó meccsét, akkor lehetünk tényleg bajban, hiszen az az egy meccs és az ott látottak befolyásolják a döntésünket, pedig ez csak egyetlen meccs. Lehet, hogy a csatárral előtte szakított a barátnője, de a következő fordulóra már összeszedi magát és így tovább. Amikor fogadunk, mindig a teljes képet vizsgáljuk meg, hosszabb időszak statisztikáit és híreit nézzük át, hogy pontos képet kapjunk a trendekről.

Meg lehetne még említeni túlértékelt tényezőként a csapat legnagyobb sztárjának teljesítményét is. Egyes sportok esetén természetesen lehet ennek jelentősége, hiszen emlékezhetünk Messi egy-egy félelmetes alakítására a Barcelonában vagy éppen James Harden 60 pontos mérkőzéseire a Houston Rockets kosárlabda-csapatában. A konkluzió azonban az, hogy sportfogadás esetén mindig az információ a legjobb barátunk, de tudni is kell, hogy hogyan használjuk fel ezeket. Mert az információ nem csak számokat jelent. Ha megfelelő számú tényezőt értékelünk megfelelő alapossággal, akkor jól fogunk járni. Hiszen információkat bárki tud gyűjtögetni, de jól használni csak a profik tudják ezeket!

Ha tetszett az írás és további hasonlókat is szeretnénk olvasni, akkor nézzük meg egy szakértő profilját, ahol böngészhetjük a többi cikkét is itt.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis, Kevin Dillon – Táv-felügyelő (Wire Room) – Bruce Willis egyik utolsó filmje – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje, amelyben ismét egy hőst alakít, .. fordulatos, izgalmas esti szórakozás! Teljes film magyarul: Táv-felügyelő (Wire...

Rendkívüli hír! .. Megszavazta az Európai Parlament: Magyarország alkalmatlan az uniós elnökségre

Az állásfoglalást 442 EP-képviselő támogatta, és csak 144 szavazott ellene. Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta azt az állásfoglalást, mely...

Az Európai Bizottság és a kínai vezetés is aggódik a mesterséges intelligencia veszélyei miatt

Az EB korlátozásokat vezetett be az MI-eszközök használatára, Kína pedig még szigorúbban tervezi ellenőrizni az internetes adatforgalmat. A ChatGPT...

Megosztó TRIANON

Trianon miért fontos a magyarok egy részének, és a másik részének miért nem? - erre a kérdésre keressük a...