21.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Negyedik lett a magyar csapat a szakmák Európa-bajnokságán! Gratulálunk! Hirmagazin.eu

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Elnézést kérünk, hogy ez a cikk szeptember 30-án nem fért be nálunk, de ,… nem felejtődik, és így fejezzük ki olvasóink, és a magunk nevében is gratulációnkat a magyar csapatnak! Hirmagazin.eu

Precíz, pontos, lelkiismeretes, eredményes munkára a világon mindenütt szükség van – mondta Áder János köztársasági elnök szombaton Budapesten, a szakmák Európa-bajnoksága, az EuroSkills verseny zárórendezvényén. A magyar versenyzők összesen kilenc érmet nyertek a versenyen.

Áder János a versenyzőkhöz intézve szavait úgy fogalmazott: legyenek büszkék rá, hogy olyan tudás birtokában vannak, amely az egész világon versenyképes.

Az államfő hangsúlyozta, egy dologban minden, a szakmájában sikeres ember egyforma: abban, hogy mesterek akarnak lenni. A mesterek mindent tudni akarnak a szakmájukból, amit megtanulni csak lehetséges – mondta.

Áder János elmondta, az igazi mester mindig alkotó ember, akinek nem csak a saját, de mások megelégedése is fontos. A köztársasági elnök felidézte Puskás Tivadar munkásságát, aki szorgalmasan dolgozott, gyorsan tanult, tehetségének híre túljutott az országhatárokon, korának egyik ismert és legsikeresebb feltalálója volt, akinek Edison is felajánlotta, hogy dolgozzanak együtt.

Budapest, 2018. szeptember 29.
Áder János köztársasági elnök beszédet mond a 2018-as szakmák Európa-bajnoksága záróünnepségén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. szeptember 29-én. A kétévente megrendezett EuroSkills versenyen a kontinens legfelkészültebb fiatal szakemberei versenyeznek egymással az Európa legjobbja címért. A szeptember 26. és 28. közötti budapesti döntõn 28 ország 600 versenyzõje mérte össze tudását 37 szakmában 500 szakértõ és zsûritag elõtt. A magyar csapat versenyzõi 26 szakmában indultak.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szavai szerint a EuroSkills versenyein részt vevő fiatalok hatalmasat léptek a céljuk felé, a köztársasági elnök egy magyar közmondást ajánlott a figyelmükbe, amely szerint jó mesterembernek egész világ a hazája.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a szombati záróünnepségen kiemelte, a versenyen győzött a gazdaság is, Európa gazdasága, benne Magyarország gazdaságával, mert olyan fiatal szakemberekkel lett gazdagabb, akik teljesítményeikkel magasra helyezik a minőségi mércét.

Győzött a magyar szakképzés ügye is – jelentette ki –, mert szavai szerint meg tudta mutatni a fiatal szakmai elitet.

A versenyzőkhöz szólva Parragh László hangsúlyozta, hogy legyenek büszkék eredményeikre. „Kívánom, hogy lelkesedéssel haladjatok a szakmai utatokon, mert ha szereted, amit csinálsz, akkor egy percet sem kell dolgoznod az életben” – mondta az MKIK elnöke.

Elégedettek a magyar rendezéssel

Dita Traidas, a WorldSkills Europe elnöke elismerően szólt arról hogy Magyarország, a magyar intézmények, szervezetek és vállalatok együtt tették a EuroSkills Budapest 2018 eseményét Európa legjobb fiatal tehetségeinek nagyszerű és felejthetetlen élményévé. Magyarország kijelölte a EuroSkills következő évtizedének kezdőpontját azzal, hogy rendkívüli professzionalizmust tanúsított a rendezés során, és megemelte a mércét ennek az eseménynek mind a minőségét mind pedig a méreteit illetően – mondta a WordlSkills Europe elnöke.

A EuroSkills Budapest zárórendezvényen átadták a következő rendező országnak, Ausztriának az EuroSkills zászlót.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szeptember 26-28. között rendezte meg a szakmák Európa-bajnokságát, az EuroSkills-t Budapesten. A versenyen 28 ország 37 szakma 525 versenyzője és 500 szakértője volt jelen. A három verseny napon 100 ezer látogató kereste fel a Hungexpo területét. A magyar csapat versenyzői 27 szakmában indultak.

Kilenc érmet nyertek a magyarok

Három arany-, három ezüst- és három bronzérmet nyertek a magyar versenyzők a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills Budapest versenyen.

  • Aranyérmes lett a Sipos Kristóf Balázs és Takács Zoltán alkotta mechatronika csapat, Nagy Ádám János épületasztalos és Simon Krisztián bútorasztalos.
  • Ezüstérmet szerzett Balogh Ákos webfejlesztő, Cseke Szabolcs festő, Varholik Dávid ápoló.
  • Bronzérmet kapott Zaja Dániel hegesztő, Balogh Krisztián kőfaragó, Takács Dániel virágkötő.

A versenyen szakmájában magas pontszámot elérő nyolc magyar versenyző kiválósági elismerésben részesült.

Budapest, 2018. szeptember 26.
Az asztalosok versenyének egyik indulója a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills versenyen a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2018. szeptember 26-án. A kétévente megrendezett EuroSkills versenyen a kontinens legfelkészültebb fiatal szakemberei versenyeznek egymással az Európa legjobbja címért, a háromnapos budapesti döntõn 28 ország 600 versenyzõje méri össze tudását 37 szakmában 500 szakértõ és zsûritag elõtt.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A magyar csapatban a nemzet legjobbja kitüntetést Nagy Ádám János kapta. Európa legjobb versenyzője Daniel Gerber svájci villanyszerelő lett.

A magyar csapat a negyedik helyen végzett.
A legtöbb érmet Oroszország csapata nyerte, az éremtábla második helyezettje Ausztria, a harmadik pedig Franciaország lett.

Forrás: vg.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Újra bálna tűnt fel a Szajnában – képek

Nagy méretű bálna tűnt fel a Szajnában, egy hónappal azután, hogy egy másik tengeri emlős, egy kardszárnyú delfin...

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...

100 hektáron lángol egy fenyőerdő a Bükkben

Mintegy száz hektáron ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy...
facebook