34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Négy év múlvára kapott időpontot éves rehabilitációra egy szívbeteg férfi: „Lemerevedtem, hogy ilyen létezik” – kép a határozatról, videó

Dátum:

Megosztás:

Négy évet kell várnia, hogy rehabilitációra mehessen, pedig évente kellene járnia a szakorvosi javaslat szerint – erről panaszkodott egy szívműtött beteg.

Fehérvári Renátó szívét 2019-ben operálták Zalaegerszegen, műszívbillentyűt kapott egy rendellenesség miatt.

Azt mondja, még abban az évben részt vett egy néhány hetes rehabilitáción a balatonfüredi Állami szívkórházban, ez gyógytornából, életmódtanácsokból, vizsgálatokból állt.

Majd jött a covid és a kezelések leálltak. Az újraindulást követően ismét kért időpontot, ám nem akart hinni a szemének: az új kontrollra négy évet kell várnia. Szakorvosi ajánlása szerint viszont évente kellene neki a terápia, ehhez képest a papírján az áll, a járványhelyzet miatt ez a négy év múlva esedékes időpont is tolódhat.

Kihűltem, megmondom őszintén kihűltem és lemerevedtem, hogy ilyen létezik

– mondta a férfi, aki aggódik az egészsége miatt, ráadásul fizikai munkát sem tud végezni. Renátó először a közösségi oldalán osztotta meg a történetét.

A rehabilitációra 4 év múlva kerülhet sor /Fotó: RTL HiradoPapirj van róla, hogy a rehabilitációra 4 év múlva kerülhet sor /Fotó: RTL Hiradoó

” Megmondom őszintén sakkmatt helyzetben vagyok, mert nem tudom, hogy mit csináljak. Fizikai munkát egyáltalán nem tudok végezni a betegsége miatt”

– mesélte az RTL.hu-nak kétségbeesve a 47 éves férfi.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint a probléma általános. Az elmúlt két évben a rehabilitáció világát nagyon megtépázta ez a sorozatos átszervezés, sokkal nehezebben áll vissza a rendszer, mint ahogy azt gondoltuk –fogalmazott Balogh Zoltán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Híradó kérdéseire adott válasz helyett egy márciusi közleményt küldött, amelyben többek között az áll, hogy a kormány 70 ezerről 28 ezerre csökkentette a műtéti várólistákon szereplők számát. A balatonfüredi Állami Szívkórház pedig egyáltalán nem reagált a médium megkeresésére.

blikk, rtl

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Isten akkor küldi el hozzád a lelki társadat, amikor készen állsz igazán szeretni, nem akkor, amikor te akarod

Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg a szíved valóban készen nem áll a találkozásra. Szeretünk hinni...

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...