10.8 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Az amszterdami Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vizsgálatot indított, melyet követően eldöntik, uniós engedélyt adjanak-e a Magyarországon egyébként már használt készítmény használatára..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

“Oroszországban általában véve probléma a gyógyszerek mellékhatásainak alulregisztrálása. Minden olyan nemkívánatos hatást, amely időben kapcsolódik a gyógyszer használatához, a gyógyszer lehetséges mellékhatásának kell tekinteni. Ez egy alapvető szabály. Még a vonatgázolásos halálesetet is figyelembe kell venni”..

Négyen meghaltak, hat embernél pedig orvosi komplikációk léptek fel a Szputnyik V. vakcina beadása után /Fotó: Northfoto

Négyen meghaltak, hat embernél pedig orvosi komplikációk léptek fel a Szputnyik V. vakcina beadása után /Fotó: Northfoto

Négy eltitkolt, a Szputnyik V. vakcina beadása után bekövetkező haláleset miatt indított vizsgálatot az amszterdami Európai Gyógyszerügynökség (EMA).
Az elmúlt időszakban négy ember is meghalt Oroszországban nem sokkal azt követően, hogy megkapták a Szputnyik V. koronavírus elleni oltást – erről az oltások beadásáért felelős orosz szerv, a RoszPotrebNadzor belső aktái tanúskodnak.
Mivel ezeket az eseteket sem az orosz gyártó, sem a helyi hatóságok nem jelentették, az amszterdami Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vizsgálatot indított, melyet követően eldöntik, uniós engedélyt adjanak-e a Magyarországon egyébként már használt készítmény használatára
– írja a EUobserver nyomán napi.hu.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

“Megerősíthetjük, hogy az EMA minden bejelentést komolyan vesz és közvetlenül értékel” – mondta az EMA szóvivője csütörtökön az EUobservernek.

Úgy tudni, egy 51, egy 69 és egy 74 éves nő halt meg a vakcina megkapása után, a negyedik áldozat nemét és életkorát azonban nem tüntették fel a kiszivárgott aktákban. Halálukat a dokumentumok szerint szív-, tüdő- vagy vércukorbetegség okozta.

Az EUobserver birtokába jutott akták szerint a négy haláleseten kívül orvosi komplikációk léptek fel hat másik orosz embernél – fiatalabb férfiaknál és nőknél -, miután beoltották őket. Náluk légzési nehézségek, görcsök, duzzanat, izomgyengeség, magas vérnyomás, fejfájás, szédülés és láz jelentkezett, de az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet feltüntette a betegtájékoztatóban, hogy nem nagy eséllyel ugyan, de ilyen tünetek felléphetnek.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Denisz Logunov, a moszkvai Gamaleja Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet vezető virológusa az EUobservernek hivatalosan is megerősítette, az esetakták hitelesek. Egy orosz regionális újság, a PLN Pskov továbbá azt tudósította az egyik nem halálos kimenetelű esettel kapcsolatban: nem találtak összefüggést az oltás beadása és az eset között.

“Oroszországban általában véve probléma a gyógyszerek mellékhatásainak alulregisztrálása. Minden olyan nemkívánatos hatást, amely időben kapcsolódik a gyógyszer használatához, a gyógyszer lehetséges mellékhatásának kell tekinteni. Ez egy alapvető szabály. Még a vonatgázolásos halálesetet is figyelembe kell venni”

– mondta Vaszilij Vlaszov, a moszkvai HSE Egyetem epidemiológusa az EUobservernek, melynek írását a napi.hu szemlézte.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Ám mivel a lap szerint a most részletezett esetek elenyésző számot mutatnak, a vakcina nem mondható életveszélyesnek. Világszerte milliók kapták már meg.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...