-2.6 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Ne vidd az ágyadba a bekapcsolt elektronikai kütyüket!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egyszerűbben fogalmazva a telefon, laptop és minden egyéb elektronikai kütyü kikapcsolása.  Ha ez elmarad és az okostelefon még az ágyba is követ minket, akkor bizony marad az állandó készenléti állapot, ami rányomja bélyegét a mindennapokra.
Ne vidd az ágyadba a bekapcsolt elektronikai kütyüket

A legújabb pszichológiai kutatások szerint a XXI. század embere lassan képtelen a teljes ellazulásra, mert a digitális kütyük miatt állandó készültségben áll. Ez abszolút tetten érhető a mindennapokban, hiszen munkaügyben vagy az ügyek intézésre is leginkább elektronikus úton kerül sor, így a telefon, tablet, számítógép mindig karnyújtási közelségben van.

Számos pszichológiai kutatás foglalkozik az okostelefonok és a virtuális kommunikáció, az állandó „online élet” agyra gyakorolt hatásával, melyek egybehangzóan arra világítanak rá, hogy fokozott idegrendszeri stimulálást eredményeznek. Szám szerint ez azt jelenti, hogy az okostelefonok megjelenése óta az emberek stressz-szintje 30 százalékkal emelkedett.

Utóbbi nem meglepő. Az internet térnyerése a telefonok rohamos fejlődése nyomán már alig látni valakit a tömegközlekedési eszközökön, aki ne nyomkodna, sőt legtöbben otthon is ugyan úgy folytatják, ahogy a munkahelyen: telefont, laptopot bámulva. Ez az állandó online létforma pedig iszonyatos terhet ró az idegrendszerre, örökös készenlétben tartva a szervezetet. Egy idő után elmosódik a munka és a szabadidő közti határ, hiszen az internetnek hála szombat, vasárnap és hétköznap este tízkor is elérhetők vagyunk a főnök vagy a beosztottak számára.

Az e-mailek, közösségi média-frissítések, szöveges üzenetek állandó figyelemmel kísérése és megválaszolása, az állandó telefonálás csökkenti az életminőséget. A nap végén könnyen úgy érezhetjük magunkat, mintha lecsapolták volna energiaraktárainkat. Holott nem történt más, minthogy délután képtelenek voltunk letenni az okoskütyüket.

Ennek köszönhetően a minőségi szabadidős tevékenységek is csökkennek, így nincs, mi regenerálja a kimerült agyat. Lehet ez ellen tenni, egyszerűen ki kell kapcsolni estére a telefont, leszakadni a Wi-Fi-ről és értelmes elfoglaltságot találni. Sportolni, olvasni, alkotni, beszélgetni, és megtanulni relaxálni.

Csak próbáld ki, hogy mindent, ami munkához és az online létformára emlékeztet, estére száműzöl a konyhába. Garantáltan jobban fogsz aludni, frusztráló jelenlétük nélkül.

Forrás: marmalade

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...