10.6 C
Budapest
2024. február. 29. csütörtök

Ne keresse többet az OMSZ-t

Dátum:

Megosztás:

Január 1-ével megszűnt az Országos Meteorológiai Szolgálat és vállalati struktúrában, HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. néven folytatja tovább. A tulajdonosi jogokat Lantos Csaba energiaügyi miniszter gyakorolja az új cég felett. Az időjárás-előrejelzések fejlesztése mellett a megújuló energiákra vonatkozó adatszolgáltatást is végeznek a jövőben. A kormány az átalakítást az energiaszuverenitás erősítésével is indokolta.

2024. január elsejével megszűnt az Országos Meteorológiai Szolgálat és vállalati struktúrában, HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. néven folytatja tevékenységét.

Az egykori meteorológiai szolgálat nevét már át is írták a HungaroMet közösségi oldalán nemsokkal azután, hogy éjfélt ütött az óra.  „Reméljük, hogy jól telt a szilveszter éjjel, és nem volt vészes az „elázás” – írják az idei év első előrejelzésében a Facebookon.

A gazdaság és az üzleti élet legfrissebb hírei az Economx.hu hírlevelében.Feliratkozom

Facebook-post

Azt az MFOR írta meg korábban, hogy a 20 millió forintos jegyzett tőkével és 150 millió forint tőketartalékkal rendelkező cég székhelye megegyezik a Magyar Meteorológiai Társaságéval, igazgatója pedig ugyanaz a Szanka Gábor, akit még az OMSZ élére neveztek ki július 1-jén. A tulajdonosi jogokat Lantos Csaba energiaügyi miniszter gyakorolja az új cég felett.

A Magyar Közlönyben december 6-án megjelent határozat szerint az OMSZ megszüntetésével és a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. létrehozásával a kormány célja a magyar energiafüggetlenség megerősítése, az állami meteorológiai feladatellátás hatékonyságának növelése, illetve a klímaváltozással kapcsolatos jelenségek kezelése.

Az Economx itt írt róla, hogy az időjárás-előrejelzések fejlesztése mellett professzionálisan célzott szolgáltatásokkal, például az időjárásfüggő megújuló energiákra vonatkozó adatszolgáltatást is végeznek majd, így segítik a

  • a zöld átállást;
  • az energiahatékonyságot;
  • az energiaszektort;
  • az agráriumot;
  • a közlekedésbiztonságot;
  • és a levegőtisztaságot.

     Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára úgy fogalmazott ennek kapcsán, hogy a jelenlegi időszak egyik legnagyobb kihívása az ország energetikai rendszerének átalakítása és ezzel összefüggésben a klímaváltozással kapcsolatos jelenségek kezelése. A kormány energiapolitikájának középpontjában a környezetkímélő energiaforrások és azok tárolása áll, amely erősíti Magyarország energiaszuverenitását.

Az államtitkár kiemelte, hogy a jogelőd Országos Meteorológiai Szolgálat eddigi hagyományos feladatait természetesen továbbra is ellátja a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt., azonban ki kell egészülnie a korszerű energetikai meteorológiai képességgel, melyhez a meglévő szakmai tudásra szükség lesz. A január elejével létrejövő társaságnak február végéig kell elkészítenie a fenti célok megvalósítására irányuló részletes vállalati stratégiát és üzleti tervet.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Melyek az irodai munkakörnyezet digitalizációjának előnyei?

Az irodai munkakörnyezet digitalizációja számos előnnyel jár, amelyek javíthatják a munkafolyamatok hatékonyságát, csökkenthetik a költségeket és elősegíthetik a...

Idén októberben lép életbe a kibartan törvény, amely konkrét szabályozásokat határoz meg..

Az október 18-án hatályba lépő kibertan törvény (NIS2 magyar megfelelője) kiterjeszti az előírások alá eső szolgáltatások körét és jelentősen szélesíti azon nemzetgazdasági...