26.9 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

Ne dobd el a tojáshéjat, megmentheti a kerted!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ezzel az egy­szerű mód­szer­rel meg­aka­dá­lyoz­ha­tod, hogy a fris­sen ül­te­tett pa­lánta csi­gák és más kár­te­vők mar­ta­léka le­gyen! Meg­mu­tat­juk, ho­gyan!

A kiskertek legnagyobb ellenségei a kártevő rovarok, gyakran a csigák. Ha nem figyelsz oda, kevés növény marad életben. A csigák pusztítását azonban megakadályozhatod, ha összetört tojáshéjat szórsz az ágyásokra. Az éles tojásszéleken a csigák nem tudnak közlekedni.

Ne dobd el a tojáshéjat, megmentheti a kerted!

Még ennél is jobban jársz, ha a tojáshéjat nem töröd össze, hanem ültető edénynek használod. Óvatosan törj félbe néhány tojást. A tojáshéjakat töltsd meg földdel, ebbe nyomkodd bele a magokat. Helyezd vissza a földdel teli tojáshéjakat a tojástartóba és tedd az ablakpárkányra. Nagyszerűen érzik magukat ilyen körülmények közt a magoncok.

Ugyan a tejfölös dobozokhoz képest a tojáshéjba kevesebb föld kerül, de a mag ebben is vígan kikel, sőt! A héj táplálékul is szolgál a sarjadó növényeknek.Későbbiekben, ha a palánta már megerősödött és kiültetésre kerül, a héj finoman összeroppantandó, így a növény gyökere utat talál magának a talajban.

Ne feledd:

Általános szabály, hogy a magvetés és a palánta kiültetése között 4-8 hétnek el kell telnie.

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Szlovákia: Videón a brutális medvetámadás a Tátrában – videó

A megtámadott fotós végül kisebb sérülsekkel megúszta az esetet. Medvetámadás történt a Liptói-Tátrában, amelyről videó is készült – írja az...

Jöhet a rák elleni, személyre szabott védőoltások kora

A vírusvektoron alapuló vakcinához a beoltandó személy saját DNS-éből vesznek mintát. Nyaki és feji ráktípusokban szenvedő páciensek kaphatják meg...

Egyszerű palackcsapda szúnyogok, legyek és darazsak ellen

A rovarcsapda elkészítése: vágjunk ketté egy PET palackot. Az alsó felébe töltsünk 2 dl vizet, 5 dkg barna...

A vízvezeték-rendszer felmérése – elkerülhet-e ingatlanvásárlás után?

Mikor új ingatlant vásárolunk, a beköltözés esetén érdemes meggyőződnünk a vízvezeték-rendszer megfelelő működőséről. Sokak számára ez viszont pusztán abból...
facebook