23.6 C
Budapest
2022. augusztus. 9. kedd

NATO-csúcs: Kína ellen gyűjt szövetségeseket Amerika..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Új lendületet kaphat az együttműködés a NATO-n belül a Trump-korszak után. Joe Biden egyik fontos feladata a hétfői brüsszeli csúcstalálkozón az lesz, hogy szövetségeseket gyűjtsön Kína ellen.

Első alkalommal látogat Brüsszelbe a megválasztása óta Joe Biden, ahol a NATO-csúcstalálkozóján vesz majd részt. Az Egyesült Államok NATO-nagykövete az Euronewsnak azt mondta, Európa fontos szövetséges Washington számára és Washington leszámolt a Trump-korszak örökségével. A korábbi elnök elavultnak nevezte a szövetséget.

“A mai világban gyakran nő veszély és terjednek az autokratikus rezsimet is. Ezért az az érdekünk, hogy megerősítsük a NATO-t, ahol a demokráciák összegyűlhetnek és megmutathatják, hogy képesek együtt lépni és megvédeni egymást” – mondta az amerikai nagykövet, Douglas Jones.

Az amerikai védelmi politika Kínát tekinti az első számú fenyegetésnek. Európában a azonban nem mindenki ért egyet ezzel az állásponttal. Franciaország például inkább Európa stratégiai önállóságát növelné.

Mindenki ezt olvassa most!

“Nem értünk egyet mindenben, de sok mindenben igen. Kína ügyében fontos megjegyezni, hogy ez néhány éve még nem szerepelt a NATO napirendjén. De most ott van és a tagállamok mára egyetértésre jutottak abban, hogy foglalkozni kell Kínával. Válaszolni kell azokra a kihívásokra, amelyet Kína jelent a transzatlanti térségben és ahol Kína jelenléte egyre inkább kézzelfogható” – mondta a nagykövet.

Az amerikai vezetés szolidaritást vállalt azon európai szövetségesekkel, akik fenyegetőnek tartják Oroszország magatartását.

“Oroszország marad a legközvetlenebb fenyegetés a NATO számára. És az Egyesült Államok nem fog habozni, ha válaszolni kell Oroszország destabilizációs kísérleteire. Mi stabilitást és kiszámíthatóságot szeretnénk a kapcsolatunkba ” – mondta Douglas Jones.

A brüsszeli NATO-csúcs után Joe Biden szerdán Genfben találkozik majd Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is.

msn

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

23 autót rongált meg egy veszélyes afgán migráns Kiskunfélegyházán

Azt mondta egy autószerelőnek egy afgán migráns, hogy meg fogja ölni a családját. Nem sokkal később, mindössze 24...

Rémálom! Aranyérmes lett volna, de elszabadult a hímtagja! .. – videó – (18+)

Alberto Nonino, a 18 éves olasz tízpróbázó nagyon szerencsétlenül járt egy futóversenyen, amit akár meg is nyerhetett volna. Történt...

Kijev arroganciája bizalmatlanságot szül Nyugaton

A kijevi vezetés kritizálta az Amnesty International jelentését, követeli az uniós segély következő részének átutalását, valamint a tajvani...

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez Nemcsak a testünket, a pszichénket is fejleszti. A jégkorongra a legtöbben olyan...
facebook