5.7 C
Budapest
2023. február. 4. szombat

Napi 3-5 csésze kávé csökkentheti a szívinfarktus kockázatát

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 08 220204
Kutatás igazolja, hogy a kávé pozitív hatást gyakorol az artériákra.

Egy új kutatás eredménye szerint a mérsékelt kávéfogyasztás csökkentheti az artériás erek elzáródásának kockázatát.

A koreai fiatalok körében végzett tanulmány során összehasonlították az egyáltalán nem kávézó és a napi 3-5 csésze kávét elfogyasztók adatait, amely alapján megállapították: a kávét fogyasztók körében kevésbé rakódik le a kalcium a koronaerekben, márpedig ez figyelmeztet a szívproblémák kialakulásának lehetőségére.
Napi 3-5 csésze kávé csökkentheti a szívinfarktus kockázatát

A kutatásban részt vevők között azoknál is alacsonyabb a betegség kialakulásának kockázata, akik csupán napi egy kávét fogyasztanak, szemben azokkal, akik egyáltalán nem kávéznak.

Korábban épp azt feltételezték, hogy a kávéfogyasztás hozzájárulhat a szívinfarktus kialakulásához, most azonban már úgy gondolják, épp az járul hozzá a keringési rendszer egészségesebb működéséhez.

Ebben az új kutatásban több mint 25 ezer férfit és nőt vizsgáltak meg, akik a vizsgálat kezdetén átlagban 41 évesek voltak, és egyetlen résztvevőnél sem tapasztalták a betegség tüneteit. A résztvevők beszámoltak életmódbeli szokásaikról, beleértve a kávéfogyasztást is.

Valamennyiüknél komputertomográffal (CT) mérték meg az artériákban lévő kalciumszintet. Azt tapasztalták, hogy a napi 3-5 kávét fogyasztók kalciumszintje 40 százalékkal alacsonyabb a nem kávézókhoz képest. Azoknál pedig, akik napi 1-3 kávét isznak, 35 százalékkal alacsonyabb ez az érték, míg a napi egyetlen kávét fogyasztók esetében 23 százalékkal alacsonyabb az artériás erek kalciumszintje a kávét egyáltalán nem fogyasztóknál mért adatokhoz képest.

Forrás: Mashable; Nők Lapja Café

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Mi az a tisztatér és milyen szabályozás vonatkozik rá?

A tisztatér fogalma sokak számára ismeretlenül cseng, pedig mind az egészségügyben, élelmiszeriparban, mind a kutatásban hatalmas jelentőségű. Emellett pedig...

A gőz jótékony hatásai – hogyan gőzfürdőzzünk?

Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, szebbé teszi a bőrt, javítja az általános...

Mély szakadékba zuhanhat a bitcoin, és nincs, ami visszahúzza

Tizenkilencezer dollár alá esett szerda reggel a bitcoin árfolyama, és ezzel egy nagyon fontos támasz alá nézett be....

Egymilliárd dollárt rejtő aranylelőhelyet találtak Boszniában

Világviszonylatban is figyelemre méltó aranylelőhelyet találtak Bosznia-Hercegovina nyugati részén. A Jajca környéki telér különlegesen magas nemesfémtartalma miatt több...