24.3 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

Nagyvállalat mérgezte a vizet, ami halálos betegségeket okozott

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Erin Brockovich harca az amerikai nagyvállalat, a Pacific Gas and Electric ellen, igazi Dávid és Góliát csata volt, amely az előbbi győzelmével végződött. Óriási kártérítést sikerült kifizettetnie.

Bizonyára sokan emlékeznek még a Julia Robertsnek Oscar-díjat hozó szerepre, az Erin Brockovich – Zűrös természet című filmben. Ahol a dekoratív ügyvédi asszisztens olyan bizonyítékokra bukkant, amely leleplezte, hogy egy nagyvállalat gátlástalan vízmérgezése vezetett a közeli kisváros lakói­nak gyógyíthatatlan betegségeihez.

Még több külföldi hír

 

Nos, Erin története nem véletlenül lódította meg a hollywoodi filmkészítők fantáziáját, hiszen minden idők legnagyobb környezetszennyezési botrányát robbantotta ki 1996-ban.

IGAZSÁGKERESŐ SZÉPSÉG

A háromgyerekes édesanya az ügyvéd Edward L. Masry irodájában kapott munkát, ám nem elégedett meg az aktatologatással, meg a kávéfőzéssel, hanem óriási lendület­tel vetette bele magát a munkába. S nem is telt sok időbe, belenyúlt a darázsfészekbe. Pedig korábban nem sok nyoma volt annak, hogy Erint ilyen komoly ügyek foglalkoztatnák, ugyanis előbb művészeti diplomát szerzett, majd megnyert egy szépségversenyt.

 

Még több külföldi hír

HATALMAS KÁRTÉRÍTÉS

Amikor rábukkant, hogy Hinkley-ben krómmal szennyezett az ivóvíz, és az onnan vett mintákban sokszorosa a mérgező anyag a megengedettnél, turbó fokozatra kapcsolt, és főnökével együtt végül 333 millió dolláros (99 milliárd Ft) kártérítést sikerült kicsikarnia a PG&E cégtől.

Ám úgy látszik, a vállalat nem okult az esetből, ugyanis alig húsz évvel később újra szennyezni kezdték a vízforrásokat, és a helybeliek ismét Brockovichhoz fordultak, aki ezúttal sem hagyta magát. Időközben ráadásul még nagyobb rutint szerzett, hiszen ehhez hasonló ügyekben sorra nyerte a pereket.

 

 

EGYRE TÖBB ÜGY

Nyomozott olajkutak után, amelyek egy iskola területére bocsátottak ki mérgező gázokat – a hallgatók közül 300 esetben fordult elő rákos megbetegedés –, műtrágyaként kiszórt káros anyagok ügyében, vagy lakóházak falán megjelenő mérgező penészedés miatt az ország különböző részein. De a hinkley-ihez hasonló vízszennyezésbe is belebotlott újra, csak egy másik államban.

 

Még több külföldi hír

S máig aktívan részt vesz különböző környezetszennyező ügyek felgöngyölítésében. Emellett a film után sorozat is készült a történetéből, ő maga pedig több könyvet is írt, és számos előadást tartott.

borsonline

hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

További elsőajtós felszállós buszok jönnek, szombaton a 7-es..

Bliccelés kizárva, most már egyre több lesz azoknak a buszoknak a száma a fővárosban, ahol az első ajtón...

Hat hengerrel is halhatatlan – Mercedes-Benz 250 (1971) veteránteszt – képek

Elnyűhetetlen technika egyszerű, de harmonikus csomagolásban, igényes futóművel és minőségi kidolgozással: az „állólámpás Merci" mércének számított új korában,...

Az autót a nővére vezette, amikor vonattal ütköztek.. – A helyszínen szörnyethalt a 16 éves focitehetség..

A felhők fölött focizhat tovább - így búcsúztak Gyirmóton a fiatal focistától, .. a család összeomlott.. Még több bűnügyi...

Döntött a bíróság: Elvesztette Jolly élete egyik legfontosabb perét..

A válás után végre pont került a gyermekelhelyezési per végére is. Suzy az anyaságról és jelenleg életéről is...
facebook