20.2 C
Budapest
2022. május. 27. péntek

Nagytakarítás indult a Hős utcában, megunta a rendőrség a borzalmas állapotokat (+videó)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Állandósult a rendőri jelenlét Budapest legzűrösebb környékén.

Először augusztus 20-án érkezett jelzés a rendőrségre az Országos Mentőszolgálattól, hogy több zavartan viselkedő embert szállítottak kórházba az 1-es villamos vonaláról.

A Péterfy Sándor Utcai Kórház toxikológusai szerint új, eddig ismeretlen mérgező anyag került az utcára. Ez alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

Augusztus 23-án hajnalban a Budapest X., Hős utcában a X. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei a lakása előtt fogták el a fővárosi L. Ernőt (33), aki azzal gyanúsítható, hogy napi rendszerességgel árusított különböző kábítószerféléket lakókörnyezetében. Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene, a bíróság augusztus 25-én előzetes letartóztatásba helyezte.

Azóta még több embert vettek őrizetbe! Folytatódnak a letartóztatások: már 81 embert állítottak elő a rendőrök a Stadionoknál. Az elmúlt hetek eseményei miatt még mindig fokozott a rendőri jelenlét a környéken.

Továbbra is fokozott a rendőri jelenlét a Stadionoknál – közölte a rendőrség az Index kérdésére válaszolva.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, múlt hét csütörtökön rendőrök lepték el a Stadionok környékét a helyszínen a közelmúltban történt bűncselekmények miatt: augusztus elején megvertek egy fiatal lányt az 1-es villamoson, nem sokkal később lerúgtak egy kutyát szintén az 1-es villamosról, augusztus 20-án holttestet találtak a Hungária körúton, másnap pedig egy kábítószer-kereskedőt is őrizetbe vett a rendőrség. A rendőrség a hírek szerint egy új pszichoaktív szer miatt is nyomozást indított, miután a mentők több zavartan viselkedő embert is kórházba szállítottak a környékről.

A rendőrség az Index megkeresésére közölte, hogy valóban a fent említett erőszakos és kábítószerrel összefüggő események miatt van állandó rendőri jelenlét az 1-es villamos Stadionok megállójánál, a busz-pályaudvarnál és a Hős utca környékén. Kiderült továbbá, hogy a rendőrök augusztus 20. óta, az elmúlt 9 napban összesen 81 embert állítottak elő a környékről.

Az Index azt írja, az előállított emberek közül 45 ellen indítottak büntetőeljárást: 43 esetben kábítószer-birtoklás, 2 esetben pedig kábítószer-kereskedelem miatt.

Ezen a környéken néhány, már régen lebontásra érett bérkaszárnyában a lakók egy része úgy viseli el a nyomort, hogy droggal kapcsol ki. Mivel a drogbizniszt, csak ­úgy, mint minden piacot, a kereslet-kínálat elve határozza meg, a főváros más kerületeiből is a Hős utca környékére mentek a vevők anyagért.

A környéken közlekedő 1-es villamos vonalán érkeztek a Hős utcához, ellepve a megállókat, zavarva az utasok, a lakók nyugalmát.

“A tarthatatlan, a polgárok nyugalmát veszélyeztető állapot ellen lépett a rendőrség. Bucsek Gábor vezérőrnagy, a BRFK vezetőjének utasítása értelmében az érintett környék – X., VIII., XIV. kerület – kapitányságaival együttműködve augusztus 22-étől állandó rendőri jelenléttel biztosítjuk a területen élő tisztes polgárok biztonságát” – magyarázta Wieszt Ferenc alezredes, a BRFK közrendvédelmi főosztályának helyettes vezetője augusztus 25-én, az akció harmadik napján.

Eddig 72 óra alatt 1800 olyan polgárt igazoltattunk a környéken, akik nem rendelkeztek ide bejelentett lakcímmel vagy tartózkodási hellyel. 23 polgárt bűncselekmény gyanúja miatt, illetve érvényes körözés alapján elfogtunk. Tizenhét olyan embert állítottunk elő, akiknél felmerült kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésének gyanúja. Volt, aki drog vagy új pszi­choaktív szernek minősülő anyag hatása alatt, garázda módon zavarta a lakók nyugalmát.

Nappal 40–50, éjszaka 30–40 rendőr vigyázza a környéket.

Az állandó, nagy erőket felvonultató rendőri jelenlét következtében megszűntek a polgárokat, az erre közlekedőket irritáló magatartásformák és jogsértő cselekmények. Az akció folyamatos, a főkapitányi visszavonásig érvényes.

A rendőrök egyeztettek a kerületek vezetőivel, bevonva a Magyar Államvasutak illetékeseit is, hiszen a főváros két fő vasúti vonalszakasza is erre fut, a MÁV területén is meghúzódtak a kábítószert fogyasztók és persze a dílerek is.

“Feltérképeztünk minden olyan helyet, ami a drogos szleng szerint „Lövölde térnek” minősül, azaz ahol az anyagot megvásárolhatják, majd belőhetik maguknak” – folytatta Wieszt alezredes. “Ezeket a helyeket még fokozottabban, nemcsak visszajáró, hanem ha kell, állandó rendőri jelenléttel vigyázzuk, így lehetetlenítve el, hogy újra felüsse a fejét a drog.”

Nem csupán a rendőrök takarítanak, rendőri biztosítás mellett a főváros megbízásából profi takarítók szedik össze a Hős utca és a drogos helyek, kapualjak szemetét.

Csak augusztus 22–25. között 500 köbmétert szállítottak már el, a mérnökök szerint néhol annyira beleitta már magát a szemét a talajba, hogy azt 40 centiméteres mélységben ki kell cserélni a fertőzésveszély elhárítása érdekében.

Az ATV riportja a Hős utcából:

Forrás: MTI, szeretlekmagyarorszag.hu, ATV

Videó: youtube

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Három fontos témával foglalkozunk ma videónkban: Megtorlástól retteg …; – Minizsenik vagy autisták? – Galla Miklós meztelenkedett; – videó (18+)

MEGTORLÁSTÓL RETTEG - exkluzív interjút adott az az édesanya, akit vert és prostitúcióra kényszerített 17 éves barátja. A...

“Ha a biztonsági cég embere nem hagyja ott a gyermekemet magára a füstölő lakásban, akkor a fiunk még ma is élhetne” – Babicsek Bernát...

Babicsek Bernát szülei, miután megkapták fiuk halálával kapcsolatos nyomozati anyagokat, úgy vélik, a 41 éves színész ma is...

Új jelképeket kap Salgótarján várossá válása századik évfordulóján

Salgótarján idén ünnepli várossá válásának századik évfordulóját, a centenárium alkalmából polgármesteri lánccal és városkulccsal bővítik az önkormányzati jelképek...

Kislányom beleharapott a virslibe, majd fuldokolni kezdett. Ez volt benne:.. – Oszd meg, hogy minden anyukához és mindenkihez eljusson!

“Anyukák és mindenki!!! Már eltelt több óra azóta, hogy reggeliztünk a kislányommal, de azóta remegek az idegességtől.." Egy édesanya...