34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Nagyszerű kezdeményezés, sok pici gyermek örömére: Mesezebrák Lajosmizsén – képek

Dátum:

Megosztás:

Aki járt már a régi ötös úton Budapest és Szeged között, az tudja, hogy az országút Lajosmizsén hosszan, a települést szinte ketté szelve halad át.

A helyiek már megtanultak együtt élni a forgalommal, ami az elmúlt évtizedekben már nem olyan mérgező, mint az autópálya előtti időszakban, de azért még mindig jelentős.

Bagó István méhész most mesefigurákkal igyekszik megóvni a gyerekeket, és jelezni az autósoknak, hogy fokozottan figyeljenek.

István arról mesélt nekünk, hogy őt mindig is lenyűgözte a méhek közössége, ahol mindenkinek megvan a feladata, és azt szorgosan el is végzik, és ebből a példából ő is merítkezik – talán nem véletlen, hogy képviselőként is vállal feladatokat.

Néhány évvel ezelőtt láttam egy városban hasonló zebrát, meg is jegyeztem, hogy milyen jópofa és talán segíthet Lajosmizsén is felhívni az autósok figyelmét a gyermekeink biztonságára. Mivel azt tapasztaltam, hogy sajnos a gépjárművek még mindig sokszor nem megfelelően választanak sebességet a zebráknál sem, ezért szerettem volna, ha a gyermekek nevelésével foglalkozó intézmények közelében felhívja a figyelmet a gyalogos forgalomra egy nagy, zebrafigura, ami ráadásul az iskolába, óvodába érkező gyerekeknek egy kis mosolyt is csal az arcára

A grafika családi munka nyomán született, unokatestvére alkotta meg a figurát, majd egy reklámcég elkészítette a lenyomatot, azt egy plexi felületre vitték fel, amit István maga vágott ki dekopír fűrésszel. Az így elkészült kis zebra táblákat már csak fel kellett helyezni a Lajosmizsén kiválasztott zebrák mellé.

Megtudtuk, hogy a lakosság körében is nagy sikert arattak a zebratáblák.

Többen jelezték, hogy támogatnák újabb táblák kihelyezését, így tervezzük más helyszínekre is a megvalósítást. Továbbá már megkerestek más városból is, hogy szeretnének ott is hasonló táblákat és kérték a segítséget. Bízom benne, hogy egyre több helyen megvalósítják ezt az aranyos kezdeményezést

– tette hozzá István, aki elmondta még azt is, hogy egy éve a gyerekeknek 100 méter hosszú mesejárdát, ugráló iskolát is festettek civil összefogással, ami sajnos egy városi munkálat alatt nagyon megkopott, így idén júniusban ismét megfestik majd.

mesezebrák,Lajosmizse

24 nyomán
Nyitókép: 24

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Isten akkor küldi el hozzád a lelki társadat, amikor készen állsz igazán szeretni, nem akkor, amikor te akarod

Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg a szíved valóban készen nem áll a találkozásra. Szeretünk hinni...

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...