-2.5 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

Nagyot robbantott a világranglistán a Semmelweis Egyetem – ez áll a háttérben! Gratulálunk!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hatvanegy helyet lépett előre a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education felmérésének orvos- és egészségtudományi kategóriájában, így ezen a területen a világ 318. legjobb egyetemének számít. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes szerint ez a magyar felsőoktatás, illetve orvos- és egészségtudományi képzés sikere.

Idén a 318. legjobb orvosi egyetem a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education listáján, ez 61 helyes előrelépés – tudatta az InfoRádióval Hankó Balázs, a Semmelweis Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese.

“Ez tulajdonképpen annak köszönhető, hogy az egyetem az elmúlt években egy-egy indikátor által vizsgált teljesítményben jelentősen előrelépett, a kutatási tevékenysége nagyot nyomott a latban. Az egyes tudományos közlemények idézettsége is jelentős mértékben nőtt. Más indikátorok alapján azonos helyen maradt” – újságolta.

Úgy látja, ez leginkább a magyar felsőoktatás és orvosi-egészségtudományi képzés sikere, az oktatás, a kutatás és a klinikai betegellátás hármas egysége az, ami leginkább ezt az előrelépést szolgálja.

“A publikációk kétharmada klinikai betegellátási, tehát gyakorlati területhez kötődik leginkább”

– fűzte hozzá Hankó Balázs.

Éves szinten 1300 ilyen publikációja van az egyetemnek, vagyis naponta majdnem négy, kétszer gyakrabban hivatkoznak így más egyetemek a Semmelweis Egyetemen készült tudományos cikkekre.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
infostart, Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Avatar: A víz útja – videó

Az Avatar: A víz útja Magyarországon is rekordsiker - írja az orogo.hu Meghaladta a kétmilliárd forintot és ezzel újabb mérföldkövet...

Valentin-napi ötletek – képek

Valentin-napi ötletek, ötletes összeállítások az egyszerűtól a bonyolultig..   Képek: Pinterest Hirmagazin.eu

Tragédia! 40 utas égett halálra – videó

Gyorshajtó sofőr miatt halt meg negyven ember Pakisztánban. Túl gyorsan hajtott, emiatt megcsúszott és egy híd pillérének csapódott a...

Több ezren rekedtek a hó fogságában – videó

Több ezer ember rekedt az autójában a hatalmas hóviharban Romániában. Voltak, akik 14 órán át várták, hogy kimentsék őket...