Hirmagazin.eu
Főoldal » „Nagyon legyengült a szervezete” – Jordán Tamás telefonon tartja a kapcsolatot Törőcsik Marival
Életmód hírek

„Nagyon legyengült a szervezete” – Jordán Tamás telefonon tartja a kapcsolatot Törőcsik Marival

Velem — Utoljára közel egy hónapja mutatkozott a nyilvánosság előtt Törőcsik Mari (84).

A Nemzet Színésze a Nemzeti Színház a költészet napjára készült videójában tűnt fel pár másodpercre, de – kollégáival ellentétben – nem vett részt a Babits-vers előadásában. A háromszoros Kossuth-díjas művésznő a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta látogatókat sem fogadhat, egyedül az ápolója van vele, hiszen bőven a veszélyeztetett korban van, ráadásul az egészsége sem tökéletes. A számára fontos emberek, a családja és a barátai, mint például Jordán Tamás (77) azonban telefonon tartják benne a lelket.

Jordán régóta jó barátja Törőcsik Marinak, ám azt is hozzátette, nem szívesen mesél részleteket arról, milyen egészségi állapotban is van a legendás színésznő.

– Azt el lehet árulni, hogy ő konstansan van gyengén. Fekszik, felkel, kimegy WC-re, tud mászkálni is, de nagyon legyengült a szervezete. A mostani állapotának az eredője az az agyvérzés, amibe majdnem meghalt hét vagy nyolc évvel ezelőtt. Akkor elhaltak bizonyos idegek az agyában, görcsben van a jobb keze, de szellemileg jól lehet vele beszélgetni. Van humora – árulta el Veiszer Alindának adott facebookos interjújában Jordán, aki egy kedves anekdotát is megoszott arról, hogyan is viccelődtek egymással, amikor még rendszeresen találkoztak.

A Nemzet Színésze ki sem teszi a lábát velemi otthonából. / Fotó: RAS ARCHIV A Nemzet Színésze ki sem teszi a lábát velemi otthonából. / Fotó: RAS ARCHIV

– Elmesélem, hogyan szoktam én vele beszélgetni. Kialakítottunk egy stílust, tőlem el is várja, hogy picit pimaszabb legyek vele – kezdett bele Jordán, aki rendszeresen játssza el Törőcsiknek, hogy valaki más, a színésznő pedig azonnal szívesen belemegy a szerepjátékba, így akár hosszú perceken is megy a színpadi előadásszerű adok-kapok.

– Ez még a kórházban volt. Mondtam neki, hogy Mari, játsszuk azt, hogy én most kimegyek és tíz másodperc múlva visszajövök, de akkor nem a Jordán Tamás vagyok, hanem valaki, akit maga nem ismer – kezdett bele a történetbe Jordán, aki részletesen fel is idézte a kedves játékos jelenetet, amelyet ott, a kórházi szobában improvizáltak. Nem csoda, hogy Törőcsik ennyire élvezi ezeket a Jordán Tamással folytatott játékokat, hiszen 2016 óta nem állt színpadon.

Törőcsik Marit a karantén kezdete óta többször is kereste lapunk, ám eddig nem kívánt interjút adni, mindig gyenge hangon, de kedvesen megköszönte az érdeklődésünket, majd bontotta a vonalat.

Otthagyja a teátrumot

Rettentő sokat dolgozik Jordán Tamás a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatójaként, hiszen ugyan most nincsenek előadások, de ő már nagy erőkkel tervezi a következő évadot. Az interjúban azt is kijelentette, hogy ennek ellenére 2021. január 21-én, 29 év után elbúcsúzik az igazgatói poszttól, nem szeretné tovább vezetni a színházat. Ám mivel ez a teátrum az ő „gyermeke”, ő alapította, biztosan rajta tartja majd a szemét a fejleményeken.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Hetven esztendős a „kiflipörgetés királya”.. Isten éltesse!

Géza

Éjjeli telefon

Mazsi

Imádja az időseket, most éppen egy 91 éves szeretője van a 31 éves férfinak

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian