0.4 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Nagyon felhúzták a vallomásukkal: puskaporos hangulatban telt Lagzi Lajcsi újabb tárgyalása

Dátum:

Megosztás:

Budapest — Kisimultan és nyugodtan érkezett, de zaklatottan távozott a Budaörsi Járási Bíróságról Galambos Lajos (58), miután megelégelte az áramszolgáltató tanúként meghallgatott ellenőreinek eskü alatt tett vallomásait.

– Most végérvényesen bebizonyosodott, az ügyészség szakértői feltételezésekre alapozta a vádat, de az is, hogy az ellenőrök a rendőrök nyomására léptek túl a hatáskörükön. Ezt hívják irányított álláspontnak – fortyogott Lajcsi. – Azért tartottak fogva négy hónapon át, mert a rendőrökkel összejátszó ellenőrök azt feltételezik, jogtalanul vételeztünk áramot? Nem csodálom, hogy az ügyvédem visszavágott.

A vesztegetéssel és több tízmillió forintos közüzemi csalással vádolt mulatószenész jogi képviselője, dr. Fröhlich Krisztián súlyos elfogultsággal vádolta a szolgáltató ellenőreit, elsősorban a főnöküket.

– Az ellenőrzés második napján már biztos voltam abban, a főépületben lopják az áramot – magyarázta B. Tamás, a szolgáltató ellenőre.

– Összedugtak két kábelt, és létrejött az illegális hálózat? – kérdezte felháborodva Lajcsi, arra célozva, boldogasszonypusztai birtokának 2015-ös szemléjén az ellenőrök találtak a fáskamrában egy hosszabbítót, ami a házig ért. Mindhárom ellenőr hangsúlyozta, nem tartotta életszerűnek, hogy aggregátor biztosította a kastély áramellátását.

Fotó: Isza Ferenc

– Amikor megérkeztünk, egy izzó sem égett – idézte fel K. István, a másik ellenőr.

– Maga égeti a villanyt délelőtt 10-11 körül? – csodálkozott Lajcsi. A Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett muzsikus szót emelt, amikor az egyik ellenőr megjegyezte, a szolgáltató már 2012-ben is megbírságolta.

– Kérem, azt is tegye hozzá, ezt visszavonták, sőt kártérítést is fizettek – mondta Lajcsi ingerülten, és sorra itta az ásványvizeket. – A májusi eset óta ügyelek a folyadékbevitelre.

Ezzel arra utalt, amikor a túlzott stressz és a folyadékbevitel hiánya miatt összeesett a bíróság mellékhelyiségében és mentő vitte el. A tárgyalás ma folytatódik.

Négy éve kezdődött az ügy

Galambos Lajos 2015 szeptemberében került szigorított előzetes letartóztatásba, és 2016 január végén engedték ki a székesfehérvári fogházból. Két éve ért véget a 447 napos nyomozás, majd négy halasztást és két érdemi tárgyalást követően, idén márciusban újra indult a büntetőeljárás.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Isza Ferenc

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...