3.6 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Nagyon felhúzták a vallomásukkal: puskaporos hangulatban telt Lagzi Lajcsi újabb tárgyalása

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — Kisimultan és nyugodtan érkezett, de zaklatottan távozott a Budaörsi Járási Bíróságról Galambos Lajos (58), miután megelégelte az áramszolgáltató tanúként meghallgatott ellenőreinek eskü alatt tett vallomásait.

– Most végérvényesen bebizonyosodott, az ügyészség szakértői feltételezésekre alapozta a vádat, de az is, hogy az ellenőrök a rendőrök nyomására léptek túl a hatáskörükön. Ezt hívják irányított álláspontnak – fortyogott Lajcsi. – Azért tartottak fogva négy hónapon át, mert a rendőrökkel összejátszó ellenőrök azt feltételezik, jogtalanul vételeztünk áramot? Nem csodálom, hogy az ügyvédem visszavágott.

A vesztegetéssel és több tízmillió forintos közüzemi csalással vádolt mulatószenész jogi képviselője, dr. Fröhlich Krisztián súlyos elfogultsággal vádolta a szolgáltató ellenőreit, elsősorban a főnöküket.

– Az ellenőrzés második napján már biztos voltam abban, a főépületben lopják az áramot – magyarázta B. Tamás, a szolgáltató ellenőre.

– Összedugtak két kábelt, és létrejött az illegális hálózat? – kérdezte felháborodva Lajcsi, arra célozva, boldogasszonypusztai birtokának 2015-ös szemléjén az ellenőrök találtak a fáskamrában egy hosszabbítót, ami a házig ért. Mindhárom ellenőr hangsúlyozta, nem tartotta életszerűnek, hogy aggregátor biztosította a kastély áramellátását.

Fotó: Isza Ferenc

– Amikor megérkeztünk, egy izzó sem égett – idézte fel K. István, a másik ellenőr.

– Maga égeti a villanyt délelőtt 10-11 körül? – csodálkozott Lajcsi. A Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett muzsikus szót emelt, amikor az egyik ellenőr megjegyezte, a szolgáltató már 2012-ben is megbírságolta.

– Kérem, azt is tegye hozzá, ezt visszavonták, sőt kártérítést is fizettek – mondta Lajcsi ingerülten, és sorra itta az ásványvizeket. – A májusi eset óta ügyelek a folyadékbevitelre.

Ezzel arra utalt, amikor a túlzott stressz és a folyadékbevitel hiánya miatt összeesett a bíróság mellékhelyiségében és mentő vitte el. A tárgyalás ma folytatódik.

Négy éve kezdődött az ügy

Galambos Lajos 2015 szeptemberében került szigorított előzetes letartóztatásba, és 2016 január végén engedték ki a székesfehérvári fogházból. Két éve ért véget a 447 napos nyomozás, majd négy halasztást és két érdemi tárgyalást követően, idén márciusban újra indult a büntetőeljárás.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Isza Ferenc

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Oroszország kibertámadásokkal koordinálja az ukrajnai rakétázást: NATO-tagokat is veszélyeztethet ezzel – figyelmeztet a Microsoft

Katonai elemzők szerint az oroszok számára egy halvány esélyt jelent még az ukrán polgári infrastruktúra bombázásán kívül, hogy...

Figyelem! Győri rendőreink a lakosság segítségét kérik a képen látható gyermek megtalálása ügyében! – Oszd meg!

Győri nyomozóink a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó gyermek megtalálásához. A Győri Rendőrkapitányság 08010-157/505/2022. körözési számon eljárást...

Magyarországra nem vonatkozik az EU-s kőolajársapka

Magyarország mentességet kapott a kőolaj árkorlátjára. Az Európai Tanács pénteki döntése szerint plafont határoznak meg az orosz kőolaj...

Ma este két romatikus film, Richard Gere és Kevin Kostner főszerepléseivel: Micsoda nő!; Üzenet a palackban; – videók

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...