25.1 C
Budapest
2023. szeptember. 29. péntek

Nagy veszélyre figyelmeztet az átállás kapcsán a Magyar Bankholding

Dátum:

Megosztás:

Informatikai és technikai átállások várhatóak az előttünk álló hosszú hétvégén annak a folyamatnak a részeként, hogy április 30-án lezárul az MKB Bank és a Takarékbank jogi egyesülése.

Az MBH Bank márkanévvel és arculattal létrejövő új pénzintézet a jövőben számos digitális fejlesztést tervez – mondta az InfoRádiónak Pecsenye Roland, az MKB Bank digitalizációért felelős vezetője. A szakember ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy a mostanihoz hasonló fúziós folyamatokat egyre gyakrabban használják ki az ügyfeleket célzó adathalász kísérletek.

Új alkalmazást készítenek, amelyben mindhárom banknál (MKB Bank, Takarékbank, Budapest Bank) vezetett számláikat láthatják az ügyfelek, és idővel ebben egyre több újítás jelenik meg. Az internetbankos felület is egységes lesz majd, de egyelőre marad minden ügyfélnek az eddigi banknál megszokott belépési felülete.

A legfrissebb hírek itt!

Új honlapokkal fognak találkozni az ügyfelek az egyesülés után a jövő héttől az mbhbank.hu és az mbhbank.com címeken, de a három bank régi címei is ide vezetnek majd. Az alkalmazások is frissülnek.

A számlaszámok, a bankkártyaszámok nem változnak, a kártyákat nem kell lecserélni a fúzió miatt.

Felhívják a figyelmet arra, hogy

átálláskor különösen oda kell figyelniük az ügyfeleknek a kibertámadásokra.

A szakértő ezzel kapcsolatban elmondta, hogy informatikai oldalról az MBH felkészült erre az időszakra.

„A rendszerösszekötések, a különböző rendszerek beállításának változtatásával megjelennek néha olyan kockázatok, amik egyébként nem ügyfélszemmel nem egyszerűen láthatók. De mi erre belső banki rendszerekben teljes egészében felkészültünk, globális szinten a legfrissebb verziókra frissítettek, tehát mi teljes egészében el tudjuk hárítani azokat támadásokat, amelyek a bankot érhetnék, ettől függetlenül továbbra is fennáll annak a kockázata, hogy az ügyfeleket támadják meg, vagyis megpróbálnak különböző csalói módszerekkel ügyféljelszavakhoz vagy ügyfélazonosítókhoz jutni. Kiemelten kérnénk az ügyfeleknek arra a figyelmét, hogy bármilyen e-mail érkezik, bizonyosodjon meg róla, hogy a mi domainünk alól jön. A fishing és a jelszó csalások általában továbbra is a megszokott formában vannak jelen, tehát

  • vagy felhívják az ügyfeleket és próbáljanak a fúzióra hivatkozva valamilyen módon ügyféljelszóhoz, -hozzáféréshez jutni,
  • vagy valamilyen fajta olyan hamisított, a mi megjelenésünkhöz hasonló e-maileknek a kiküldésével, amelyben egy gomb megnyomásával az ügyfeleket olyan felületre terelik, ami imitálja csak a bank megjelenését, de nem a banki rendszereket éri el az ügyfél”

– hívta fel a figyelmet Pecsenye Roland.

Vagyis – szól a figyelmeztetés – fokozottan vigyázzanak, hogy bármilyen e-mail vagy elektronikus módon történő telefonos megkeresés érkezik, ami nem a bank applikációján vagy internetes felületén történik, azokat többször nézzék meg, hogy biztosan a banktól jött-e.

Nyitókép: Pixabay

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

How to see the Harvest Moon, the final supermoon of 2023, rise this weekend

The famous Harvest Moon — the final supermoon of 2023 — will be the first full moon of...

Erősemberek: Kontás Csaba élete első világbajnokságán bizonyított

A 14. helyet szerezte meg élete első világbajnokságán az U105 kilogrammban versenyző komáromi erősember, Kontás Csaba. A sportoló...

Szeptember 29. – A Szív világnapja

Tegyen azért, hogy megóvja szíve egészségét! A szívünknek is szüksége van a törődésre és a szeretetre. Ezért ugyanúgy ahogy...

Hizlalnak-e a sós nassolnivalók?

A legtöbb esetben értékes alapanyagokból készülnek a legkedveltebb nasik Budapest, 2023. szeptember 29.  – A sós nassolnivalókat előszeretettel fogyasztják...