7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeFőhírekBűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó“Nagy verést kaptam” – rabszolgaként tartott fogva egy férfit a nagykőrösi család:...

“Nagy verést kaptam” – rabszolgaként tartott fogva egy férfit a nagykőrösi család: slaggal fürdették és az udvaron altatták

Bilincsben vittek el egy 42 éves férfit a rendőrök Nagykőrösön, miután kiderült róla, hogy tíz éven át dolgoztatott rabszolgaként egy másik férfit.

Éveken át bántalmazott és kihasznált áldozat csak árnyéka volt egykori önmagának, amikor néhány héttel ezelőtt találkozott a testvérével.

Az öccs gondjaiba vette, kórházba vitte, ápolta, etette és itatta, majd amikor a testvére kezdett jobban lenni, erősödni, és beszélni, elmesélte neki a hányattatott sorsát.

Egy családnak dolgozott

A 29 éves fivér tíz éve élt egy nagykőrösi családnál, ahol munkát kínáltak neki. Eleinte nem volt gond, szabadon jöhetett, mehetett, ám egy idő után korlátozták a mozgását. Nem zárták be, nem tartották fogva, bár nem is kellett, hisz a férfi rettegett tőlük, miután rendszeresen megverték, éheztették, dolgoztatták.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Teljesen megnyomorították

Bármennyire is szeretett volna kiszabadulni nyomorából, a 42 éves R. Ferenc fizikailag és lelkileg is megnyomorította. Napi tíz órát végeztetett vele fizikai munkát, majd hazatérve házimunkát, fizetséget nem kapott, ételt is egy tányérral esténként.

Slaggal fürdették

A férfinak korlátozták a fürdési lehetőségeit is, volt, hogy slaggal locsolva fürdették. Fekhelye a ház udvarán volt, és csak akkor engedték be az előszobába vagy a garázsba, ha esett az eső, vagy nagyon hideg volt.

Ilyen körülményeket találtak a lakásban a rendőrök

rabszolgatrtó,rabszolgák
Forrás: police.hu

Meg akart szökni

A testét számos sérülés borította, rugdosták, öklözték, léccel, fadarabbal, vagy éppen slaggal csépelték. A férfi többször próbált megszökni „gazdájától”, de mindannyiszor megtalálták és szökései nem maradtak megtorlatlanul. Az áldozat megfogalmazása szerint: „nagy verést kaptam”. Egy-egy megtorló akció olyan mély nyomot hagyott benne, hogy félelmében nem mert elmenni.

Öccse fogadta be

Legutolsó próbálkozása után két napig bolyongott, mire augusztus 4-én magához vette az öccse, aki 19 nappal később feljelentést tett. Mindketten féltek, mert hallották, hogy a család égre földre keresi a szökevény dolgozóját. A nyomozóknak gyorsan kellett reagálni, és azelőtt kellett rajtuk ütni, mielőtt R.-ék megtalálták volna.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Mindent tagadnak

A Pest megyei rendőrök augusztus 30-án hajnalban indultak Nagykőrösre, ahol elfogták a 42 éves R. Ferencet. A férfi mindent tagadott kihallgatásán. Állítás szerint senkit sem kényszerített munkára, dolgozójának megfelelő lakhatási körülményeket biztosított, napi háromszor etette, egy ujjal sem nyúlt hozzá és mehetett, ahová akart, s ő ezt nem gátolta meg soha.

A testvérét is fogva tartották

Ezzel szemben az igazságügyi pszichológus szerint az áldozat beszámolja logikus és élményszerű. Az R. család házában nemcsak a 29 éves férfi lakott és dolgozott, hanem 19 éves testvére is. Körülményei kísértetiesen hasonlítottak bátyjáéra, bár a fiatalember akkor sem panaszkodott, mikor földön kialakított fekvőhelyéről kérdezték.

Letartóztatták a „rabszolgatartót”

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az azóta letartóztatott R. Ferenc ellen.

A nagykőrösi férfi elfogásáról a rendőrség ezt a videót tette közzé

Kiemelt kép: a “rabszolgatartó” elfogása – Forrás: police.hu

budapestkornyeke, police

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work