17.1 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeTudástárTechnika, kommunikációNagy változás megy végbe a magyar interneten, a cégeket is érinti

Nagy változás megy végbe a magyar interneten, a cégeket is érinti

A Google kis szünet után megint változtat főbb algoritmusain. Lesz, aki örülni fog, és lesz, aki nem.

A Google egy rövid közleményben jelezte, hogy módosítást végzett algoritmusain (az Alap- és a Mag-algoritmusok tartoznak ide), ami az elkövetkező 1-2 hétben jelentősen átalakíthatja a találati listát.

Danny Sullivan szóvivő szerint az alapalgoritmus frissítése a felhasználókat, a weboldalakat és webáruházakat is érinti, és mindennek a magyar internetre is hatása lesz. Az alapalgoritmus módosítása során a Google a weboldalakat rangsoroló szempontokat is finomhangolja.

prim.hu szerint a magyarországi tapasztalatok a következők: bár a frissítés csupán néhány helyezéses változást jelent a weboldalak számára, mindez a gyakorlatban a forgalom akár 10-20 százalékos visszaesését is eredményezheti. Az egyes témáknál viszont ennél komolyabb változások is előfordulhatnak, így végeredményben nem ritka akár az 50 százalékos forgalomváltozás sem.

Ahogy a portál rámutatott, gazdasági szempontból a frissítések jelentős kihívást jelentenek a hazai vállalkozások számára is. Az ite.hu oldalon például már számos megjegyzés látható a mostani frissítés hazai hatásairól:

e szerint általában a videós tartalmak erősödtek, a nagy általános oldalak pedig inkább veszítettek a pozíciójukból. Ezzel szemben a nagy nemzetközi brandek általában nyertek a változtatással.

A mostani lépés az idei első; a Google utoljára 2021. november 17-én végzett hasonló módosítást.

google. hvg

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem