11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeFőhírekBűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó"Nagy puffanás, majd kisebb sikoly hallatszott" – Szörnyűséges baleset sokkolta a Havanna...

„Nagy puffanás, majd kisebb sikoly hallatszott” – Szörnyűséges baleset sokkolta a Havanna lakótelepet

Tisztázatlan körülmények között kiesett egy idős férfi az első emeletről egy XVIII. kerületi panelházban. Bár azonnal mentőt hívtak hozzá, nem élte túl zuhanást a nyugdíjas

Kizuhant egy idős férfi a lakása ablakából a XVIII. kerületi Havanna lakótelepen március 12-én, kedd este. A szerencsétlenül járt ember csupán egy emeletet esett, ám így sem élte túl a zuhanástA helyszínre azonnal rendőr és mentő is érkezett. Egyelőre nem tudni, hogy az idős ember hogyan esett ki.

Havanna lakótelep
Ebből a házból zuhant ki az idős lakó  Fotó: Markovics Gábor

Egy átlagos hétköznap este volt a Havanna lakótelepen, ám egyszer csak egy sikoly és egy hangos puffanás zavarta meg a lakók nyugalmát. Pár percen belül a szirénázó mentőautó is megjelent, rendőrök társaságában. Mint az utólag kiderült, egy idős bácsi vesztette életét, ugyanis kizuhant az első emeleti lakása ablakából

– Én a szemben lévő házban lakom, pont akkor mentem ki az erkélyre mikor egy nagy puffanást hallottam, majd kisebb sikoly hallatszott. Rögtön hívtam is a 112-őt, de láttam, hogy páran ott állnak, ahová a test esett. A mentők nagyon hamar megérkeztek, rendőrség is jött. Valami azonban nem stimmelt, ugyanis nem rohammentő érkezett és a rendőrség is hosszas helyszínelést tartott. Lemenni sajnos nem tudtam, mert csak segédeszközzel tudok járni, de így is megviselt maga a puffanás hangja, valami szörnyű érzés volt. – mondta el lapunknak egy környéken élő nő. 

Lapunk munkatársainak az idős férfi egyik szomszédja számolt be arról, hogy mi is történhetett a tragédia előtti másodpercekben.

Egy demens, beteg bácsiról van szó, aki gyakran az erkélyén dohányzott. Gondolom kinyitotta az ablakokat, hogy kimenjen a füst. Én éppen a kutyámat sétáltattam, amikor láttam, hogy a bácsi kihajol az ablakon, lehet, hogy észrevett valamit a távolban. Ekkor elveszítette az egyensúlyát és kizuhant. Nagyon furcsa és szerencsétlen testhelyzetben landolt és nem közvetlen az ablak alá, hanem pont az aluljáró sarkán, a betonon ért földet szegény. 

– részletezte a szomszéd.

A tragédia előtt egy baráti társaság éppen az aluljárónál iszogatott. A fiatalok végignézték, ahogy kizuhant a férfi az ablakból és elterült az aszfalton. Ők voltak azok, akik azonnal értesítették a mentőket. A történtek mélyen megrázták őket.

Éppen nevettünk valamin, amikor hirtelen alig pár méterrel mellettünk hatalmas puffanással lezuhant a bácsi. Sokkot kaptam és kellett egy perc, hogy magamhoz térjek és felfogjam, mi is történt. Azonnal értesítettük a rendőrséget és a mentőket. Az idős emberért kitartóan küzdöttek, de sajnos nem élte túl a balesetet. Biztos, hogy ezt sosem fogom elfelejteni.

 – árulta el az egyik fiatal. 

A Havanna lakótelepen már meg sem lepődnek az ilyen eseményeken, ugyanis elmondások szerint szinte havonta történik valamilyen ehhez hasonló tragédia. Ahogy azt a helyiektől megtudtuk, pár héttel ezelőtt egy fiatal férfi követett el öngyilkosságot csupán pár házzal arrébb. Ő a 8. emeletről vetette magát a mélybe.

Mindig van segítség!
Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work