15.8 C
Budapest
2023. június. 1. csütörtök

Nagy Feró szerint a melegek maguk provokálták ki, hogy bántsák őket: aztán a homofób közhelyektől végül elért a mellettük való kiállásig a friss Kossuth-díjas zenész

Dátum:

Megosztás:

A Kossuth-díjas előadóművész ősliberálisnak tartja magát, de azt nem tűri, ha provokálják például a melegek, hiszen ő se fog kimenni az utcára egy hatalmas Renault-táblával, hogy ő azt szereti…

Veiszer Alinda új, előfizetős műsorában Nagy Feró volt a vendég és az interjú főbb részeit szemléző Telex szerint a beszélgetés során a Beatrice frontembere igencsak bő terjedelemben fejtette ki nézeteit a melegekről.

A beszélgetésben azt fejtegeti, hogy szerinte „elenyésző probléma” a melegeké, már csak azért is, mert abban a nyolcezer lakosú községben, ahol él, szerinte „nincs egy se”.

Nagy Feró: Ez egy elenyésző probléma. Komolyan. Nem olyan nagy probléma ez. És ha ő nem megy ki az utcára, és nem követeli, hogy tessék engem becsülni, de mire? Azért, mert transzvesztita vagy? Ne hülyéskedjünk már! Most fiú vagy lány?

Veiszer Alinda: És ha csak annyit mond, hogy kérlek, ne ítélkezz azért, mert más vagyok?

Nagy Feró: De hát nem ítélkeztünk. Ők nem tudják, hogy fiúk vagy lányok.

Veiszer Alinda: Ők tudják, hogy micsodák, csak nem a bináris kódrendszerben gondolkodnak.

Nagy Feró: Hát akkor figyelj ide: én se fogok kimenni az utcára egy hatalmas Renault-táblával, hogy én ezt szeretem… Érted, hogy mire gondolok. Vannak nekem hibáim, amikre nem vagyok büszke.

Nagy Feró/Fotó:Grnák László Nagy Feró/Fotó:Grnák László

A friss Kossuth-díjas Feró még azt is hozzátette, hogy ő se vonul női nemiszervet ábrázoló transzparensekkel az utcán.

A beszélgetésben ezután arra terelődik a szó, hogy létezik-e olyan, hogy az óvodákban a gyerekeket átnevelik a meleg lobbisták.

V. A.: Téged az zavar, hogy emberek kimennek az utcára, és azt mondják, hogy becsüljetek meg minket is annyira, mint magatok.

N. F.: Nem. Az zavar, hogy bemennek az óvodába. És az én gyönyörűséges három és féléves lányunokámnak, aki minden ízében csaj, nem kéne bemenni az óvodába, és tanítani neki, hogy te nem biztos, hogy kislány vagy.

V. A.: És ilyen történt az óvodájában?

N. F.: Még nem. De nyomulnak egyfolytában.

V. A.: Tudsz olyan óvodát, ahol ilyen történt?

N. F.: Itt, Magyarországon még nem.

V. A.: Tehát olyasmi ellen küzdünk, ami nincs.

N. F.: Várj, várj, várj, várj. Ami bármikor lehet!

V. A.: Hát akkor tulajdonképpen az ónos kéneső ellen is tüntethetnénk, mert bármikor lehet.

N. F.: Nem. Nem. Ez egy komoly veszély.

V. A.: Tényleg így éled meg?

N. F.: Igen. Hát amikor látom, hogy Nyugaton… Hát minket most azért ítélnek el, Magyarországot, mert mi homofóbok vagyunk, fasiszták, meg mindenféle marhaság, meg mi a transzvesztiták ellen vagyunk… Hát nem vagyok ellene, de hát ők hozták fel ezt a dolgot.

Veiszer Alinda saját, előfizetéses műsorában interjúvolta meg a Kossuth-díjas Ferót /Fotó: RAS-archívum Veiszer Alinda saját, előfizetéses műsorában interjúvolta meg a Kossuth-díjas Ferót /Fotó: RAS-archívum

A beszélgetés ezután a melegek elleni, elmúlt hetekben megsokasodott erőszak felé fordul. Feró kifejti, hogy bár ő mindenféle erőszakot elítél, de a melegek tulajdonképpen ők maguk provokálták ki, hogy bántsák őket. A zenész azt mondja, hogy a Pride-on a kamionokon „éppen csak nem szeretkező” férfiak ölelgetik egymást, állítván, hogy ezt ő a saját szemével látta „négy éve vagy mikor”. Veiszer erre azt feleli, hogy ő 2006 óta jár Pride-ra, amin nincsenek kamionok, azt Nagy annyival intézi el, hogy „akkor nem tudom, mikor… előtte lehetett”.

A műsorban aztán a zenész a homofób közhelyektől és áldozathibáztatástól eljutott odáig, hogy a megtámadott melegek mellett ki kellene állni.

V. A.: Diszlexiás van a faluban? Autista?

N. F.: Autistát tudok, igen.

V. A.: Attól, hogy nincs a faluban, még tudod, hogy vannak diszlexiások.

N. F.: Ilyenkor azért menjünk a nagy számok törvényéből. Ha nálunk a 8500 emberből mondjuk kettő van meleg, akit nem tudunk, az ne hívja fel a figyelmét azoknak a bunkóknak, akik meg is verik.

V. A.: És mi lenne, ha azokat a bunkókat ítélnénk el?

N. F.: De hát… Igen. Igazad van, igazad van. Nekünk kéne kiállni mellettük egy kicsit, igen.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: RAS

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Világsztár hegedűművész Budapesten péntek este

Egy varázslatos nyitókoncert, Dohnányi Ernő Ünnepi nyitánya, melyet anno Budapest 50. évfordulójára írt, Daniel Lozakovich világsztár hegedűművész a...

Összefüggést találtak az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség és a méhnyakrák között

Összefüggést mutattak ki az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség és a méhnyakrák kialakulása között a Semmelweis Egyetem...

Összeverekedtek a Roma- és Sevilla-szurkolók Zuglóban, több ember kórházban

Hét lengyel férfit állítottak elő a rendőrök azután, hogy két foci szurkolótábor egymásnak esett Zuglóban. Többen meg is sérültek....