10.6 C
Budapest
2023. március. 22. szerda

Nagy erejű támadást kezdtek Szíriában

Dátum:

Megosztás:

Az SSNP és keresztény önvédelmi egységek nagy erejű támadást kezdtek Mahin felszabadításért,
A hétvége folyamán a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya együttműködve a Szíriai Nemzetvédelmi Erők Szadad városi egységével és a Gozarto Véderővel (Sutoro/Asszír keresztény milícia) egy nagy erejű hadműveletben kezdtek a kelet-homszi Mahin település felszabadítsására miután az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyveresei októberben megszállták.

Az SSNP és keresztény önvédelmi egységek nagy erejű támadást kezdtek

A Szíriai Fegyveres Erők (a nemzetvédelmiek jogilag a Fegyveres Erők részei, annak ellenére hogy főleg helyi területvédelmi egységekből állnak) szombaton kezdték támadásukat az ISIS védelmi állásai ellen Dzsabal Al-Hazzm (Hazzm-hegység) területén, ahol ellenőrzésük alá vonták ezt a tagolt, nehéz terepet a Szadad-mahin útvonal mentén.

Dzsabal Al-Hazzm elfoglalása után a Szíriai Fegyveres Erők a kis Hawarin falura összpontosították figyelmüket, amely közvetlenül északra fekszik Mahintól és keletre a szír ortodox keresztény Szadad várostól Homsz tartomány keleti részén.

Hétfőn reggel a Szíriai Szociális Nemzeti Párt katonai szárnya a Gozarto Véderő támogatásával lecsapott az ISIS terroristák védelmi állásaira a kis Al-Hadath faluban, amelyet később kemény harcban teljesen elfoglaltak az ISIS terroristáktól.

Az ISIS terrorszervezet halálra szánt abban, hogy megtartsa az elmúlt hónapban megszállt területet; azonban Szíriai Fegyveres Erők biztosítani fogják nekik a várt halált, mert bizonyították hogy képesek visszaverni és semlegesíteni a megszállókat ezen az kelet-homszi arcvonalon.

Jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők Hawarin északi peremén támadják az ISIS terroristákat; amikor befejezték a tisztogatást olyan helyzetben kerülnek, hogy kiterjedt támadást tudnak indítani a lakosok által elhagyott ISIS megszállás alatt lévő Al-Kariatain (Qaryatayn) ellen.

 

Forrás: orientalista

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Mi is az a digitális lábnyom, és mire használjuk, használják?

A digitális lábnyom szűkebb és tágabb értelmezése - a forrása szerint A digitális lábnyom fogalma azokra a jelekre, nyomokra vonatkozik, amelyek...

Költő, programozó, randiguru, szakács és sok minden más, egyben: Vajon letaszíthatja trónjáról a Google-t a ChatGPT, azaz a mesterséges intelligencia?

Ha információra van szükségünk, a Google-t hívjuk segítségül. A ChatGPT azonban válaszokkal szolgál, nem csak adatokkal, mégpedig emberi...

Mesterséges intelligencia, kontra a Google! Ki áll nyerésre?

A Google lemaradni látszik a redmondi vállalat mögött, a mesterséges intelligencia korát a Microsoft nyerheti meg. Húsz év...

Mesterséges intelligencia: Így lesz pénz a ChatGPT-ből, és amit az elterjedéséről tudni érdemes..

A csetrobot működtetése egyáltalán nem olcsó, valamiből fizetni kell a számlákat. Vállalatok számára teszi elérhetővé közkedvelt csetrobotját, a ChatGPT-t...