10.5 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Nagy bejelentésre készülhet Vlagyimir Putyin

Dátum:

Megosztás:

Úgy tudni, hogy az orosz elnök a tavasszal esedékes választásokon ismét indulni akar az államfői posztért.

Reuters hírügynökségnek több moszkvai forrás is megerősítette, hogy Vlagyimir Putyin indulni akar a márciusi elnökválasztáson. Ha sikerül újból megszereznie az államfői posztot, akkor ezzel 2030-ig ő maradhat Oroszország első számú vezetője.

Vlagyimir Putyin 1999 utolsó napján vette át az Orosz Föderáció vezetését az addigi elnöktől, Borisz Jelcintől. Azóta ő irányítja az országot, és ezzel Joszif Visszarionovics Sztálin óta az ország leghosszabb ideig hivatalban lévő államfője, még Leonyid Iljics Brezsnyevet is megelőzi.

A brit hírügynökségnek hat különböző, nevük elhallgatását kérő forrás is nyilatkozott, többen azt állítva, hogy Putyin munkatársai már a kampány előkészítésén dolgoznak. Ugyanakkor a Reuters megjegyzi:

mivel Putyin népszerűsége 80 százalék feletti, a választás inkább formaság lehet,

főleg, hogy a jelenlegi elnök mögött áll a teljes állami média, miközben az ellenzéki sajtót szinte teljesen elhallgattatták már.

Egy ugyancsak névtelenségbe burkolózó hírforrás pedig azt közölte, hogy a hivatalos bejelentés heteken belül várható. Ezzel megerősítette a Kommerszant moszkvai újság múlt havi értesülését, amely szerint Putyin újból elnökké akarja választatni magát.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta az értesülést, csupán annyit fűzött hozzá, hogyha Putyin indulni akar az elnökségért, akkor ebben senki sem versenyezhet vele.

Viszont a Reutres azt is megjegyezte, hogy az elnöknek talán a Szovjetunió széthullása utáni legnagyobb válsággal kell megbirkóznia.

Oroszország az 1962-es kubai rakétaválság óta nem állt ilyen rossz viszonyban a Nyugattal.

Az ukrajnai háború miatti szankciók jelentős megrázkódtatást okoztak az orosz gazdaságban, miközben a legnagyobb zsoldossereg vezetője lázadást kísérelt meg a moszkvai vezetés ellen. Igaz, két hónappal a zendülést követően, Jevgenyij Prigozsin repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét.

Londoni vélemény szerint a Nyugat háborús bűnösnek és diktátornak tekinti Vlagyimir Putyint, aki területrabló háborúba vezette Oroszországot. A konfliktus ugyanakkor összekovácsolta Ukrajnát, egyesítette a Nyugatot és küldetést adott a NATO-nak.

Ezzel szemben Vlagyimir Putyin azt állítja:

a háborút valójában az Egyesült Államok kezdte, mert szét akarja szakítani Oroszországot, hogy megszerezhesse az ország természeti kincseit.

Ezt követően pedig az amerikaiak leszámolnának Kínával.

A Reuters azt írja: az orosz fegyvergyártás szárnyal és a gazdaság gyorsabban fog növekedni az idén, mint az Európai Unió. Ez főleg annak tudható be, hogy a legfontosabb orosz exportcikk, a kőolaj ára októberben már átlagosan 81,52 dollár volt hordónként.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...

Van élet 1 millió dollár alatt?

Újraformálódik a startup piac.. A változásra az inkubátoroknak is reagálni kell Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a...

Kijevbe utazott Ursula von der Leyen a háború évfordulója alkalmából, már nagyon várja a találkozást a ukrán elnök és az EB elnöke!

Kijevbe utazott az Európai Bizottság elnök. e a háború évfordulója alkalmából. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen...