14.1 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Nagy a büszkeség a Gulyás családban: elbűvölte Ferenc pápát Vince ajándéka..

Dátum:

Megosztás:

Nagy a büszkeség a Gulyás családban: ajándékot adhattak a pápának.

Kevés magyar kisfiú lehet olyan büszke és szerencse, mint a 7. életévét taposó Gulyás Vince Domonkos. A bicskei kisiskolás saját kézzel készített ajándéka ugyanis szó szerint elbűvölte a katolikus egyházfőt, Ferenc pápát. Ehhez persze, kellett Vince édesapjának, a Magyar Hang újságírójaként dolgozó Balázsnak a leleményessége is.

Vince és műve, a grafitceruzával készült Jézus / Fotó: BlikkVince és műve, a grafitceruzával készült Jézus / Fotó: Blikk

Legfrissebb életmódhírek, itt!

– Amikor biztossá vált, hogy a Szentatya Budapestre látogat, azonnal szervezni kezdtem az akkreditációmat a Vatikánnál, hogy rajta lehessek azon a repülőgépen, amely a pápát Budapestre, majd a Felvidékre szállítja – mesélte a Vasárnapi Blikknek a nem mindennapi történet előzményeit Gulyás Balázs. – Végül sikerrel jártam. Ezt megtudván, a két gyermekem, Vince és Luca azonnal rajzolni kezdett: a Jézus­kát alkották meg színes grafitceruzákkal, hogy ha találkozom „a pápa bácsival”, adjam neki oda.

Az apa bekereteztette a műveket és magával vitte azokat Rómába, ahonnan a pápai gép indult. Tudta ugyanis, ha valamikor, a repülőút alatt adhatja át az ajándékot. Az ilyen utaknak ugyanis szigorú protokollja van: a Szentatya ilyenkor végigsétál a gépen, köszöntve a vele utazó sajtómunkásokat. Ezt a pillanatot várta Balázs.

Legfrissebb életmódhírek, itt!

A nagy pillanat: az apa, Gulyás Balázs átadja az ajándékot a szentatyának / Fotó BlikkA nagy pillanat: az apa, Gulyás Balázs átadja az ajándékot a szentatyának / Fotó Blikk

– Amikor odaért hozzám, a köszöntés után azt mondtam neki: tudom, hogy rengeteg ajándékot szokott kapni, de az én „műtárgyam” más, mint a többi. És ebben a pillanatban nyújtottam is a gyerekek rajzait. „A Megváltót ábrázolja” – tettem hozzá magyarázatképpen. Ferenc pápa nevetésben tört ki, átvette, majd hozzátette: „A megfelelő helyen fogom tárolni” – folytatta az újságíró. A történtek óta a Gulyás család szárnyal a boldogságtól, ha erre a pillanatra gondol.

– Hívő emberként nagyon sokat jelentett ez nekem is – magyarázta az apa. – Volt lehetőségem egészen közelről figyelni a szentatyát. Előzetesen mindenki aggódott, hogy a műtétje után milyen állapotban lesz. Nos, ott, a gépen hihetetlenül kedves volt, az első embertől az utolsóig mindenkivel. A gyerekek katolikus iskolába járnak, gondolhatja, milyen „menők” lettek a srácok, amint híre ment az esetnek. Még engem is felkértek, hogy tartsak élménybeszámolót. Remélem, a gyerekeknek minimum egy-egy ötös jár ezért hittanórán – mosolygott a büszke apa.

Mi lesz a tárgyak sorsa?

Lapunk utánanézett, általában mi lesz a sorsa a pápának küldött ajándékoknak. Nos, a világ minden pontjáról számolatlanul küldött tárgyakat a Vatikáni Múzeum erre a célra fenntartott raktárában helyezik el. Más azonban a helyzet a személyesen átadott dolgokkal, ezek sorsáról mindig a Szentatya dönt.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Balaton kontra Horvátország: itthon még mindig olcsóbban eszünk

A megkérdezett szakértő (de mi is tudjuk, tapasztaltuk) szerint az éttermi árak az azonos kategóriájú létesítményekben 40-45 százalékkal...

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

Továbbra se lesz hozzánk kegyes az időjárás, sőt most tombolja ki magát csak igazán. Mutatjuk, hogy hol lesz...

Helyszíni videó: meghalt a férfi, aki lezuhant a Margit hídról – videó! (18+)

A tragédiát többen is láthatták. A legfrissebb hírek itt! Meghalt az a férfi, aki szerdán lezuhant a Margit híd szigeti...

A tetejére borult egy autó az M3-as autópályán

A balesetet követően a leállósávban haladt a forgalom... A katasztrófavédelem oldalán arról számoltak be, hogy a tetejére borult egy gépkocsi...