0.3 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

Nagy a baj! Sokan nem is sejtik, hogy súlyos kór tizedeli a magyar melósokat! Osztd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A születéskor várható 75,7 éves magyar élettartam öt évvel rövidebb az európai átlagnál. Dohányzásban, elhízásban, rák- és szívhalálozásban tartjuk helyünket a legrosszabb eredményt felmutató országok között – derül ki az OECD legfrissebb egészségügyi pillanatképéből, a Health at a Glance 2017 című jelentésből.

Nem csoda, hogy a különböző betegségek miatt a magyarok sok időt töltenek távol a munkahelyüktől, ami jelentős anyagi terheket jelent a családnak, és komoly gondokat a cégeknek egyaránt.

Miközben egy átlagos európai polgár várhatóan 80,6 évig él, az Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) “Az Egészségügyi pillanatkép: 2017” című jelentése szerint, Magyarországon a születéskor várható élettartam mindössze 75,7 év, vagyis 5 évvel rövidebb az átlagnál. Ez nem is olyan meglepő, tekintettel arra, hogy a dohányzást, az alkoholfogyasztást és az elhízást tekintve a legrosszabbul teljesítő országok között szerepel Magyarország, és a rákos megbetegedések, valamint a keringési betegségek halálozási rátáját tekintve sem állunk túl jól.

 

Dohányzás

A jelentés kitér arra, hogy az OECD-országok lakosságának átlagosan 18 százaléka dohányzik rendszeresen. Magyarország a legtöbbet füstölő országok között szerepel, hiszen a felnőtt lakosság több mint 25 százaléka rendszeresen rágyújt. Az alkoholfogyasztást tekintve is a nagyivók között tartják számon Magyarországot: egy átlagos OECD-lakos ugyanis évente átlagosan 9 liternyi tömény alkoholt fogyaszt el (ez a jelentés szerint 96 üveg bornak felel meg). A magyarok viszont közel 11 litert isznak meg fejenként évente. Az elhízást tekintve a magyar adatok kifejezetten rossznak számítanak: a lakosság több mint 30 százaléka túlsúllyal küzdA keringési betegségek és a daganatos megbetegedések okozta halálesetek számát tekintve is az élen járunk.

A rossz egészségügyi állapot pedig azzal is jár, hogy a betegség miatt a magyarok sok időt töltenek távol a munkahelyüktől. Az európai statisztikai hivatal adatai szerint a magyar nők életükben 13,4 évet, a férfiak pedig 18,6 évet töltenek betegen.

Zabálás

Ha megnézzük a KSH adatait, jól látható, hogy idén az első negyedévben valamivel többen voltak táppénzen, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Sőt, a tendencia az elmúlt 3 évben is megfigyelhető. Míg 2015 januárjában 52483-an voltak táppénzen, ez a szám már 2016-ban 58248 volt, idén pedig 59069. Ha a februári adatokat nézzük, azt láthatjuk, hogy 2015-ben 51354 ember maradt otthon valamilyen egészségügyi probléma miatt, 2016-ban már 57518-an, idén pedig 64825 ember volt táppénzen az év második hónapjában. Ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy táppénzre nem feltétlenül csak akkor írják ki az embert, ha ő betegszik le, hanem akkor is, ha a gyermeke lesz beteg. Ettől függetlenül az adatok elég beszédesek, idén májusban például 59106 ember volt betegállományban, két évvel korábban viszont közel tízezerrel kevesebben voltak táppénzen ugyanekkor.

A sokat betegeskedő, kiégett munkavállalókkal nem valószínű, hogy kiemelkedő teljesítményt lehet elérni. Ezt sok cég felismerte már. És a növekvő munkaerőhiányban nagyobb előnyt kovácsolhat magának az egészségfejlesztő munkaadó – jegyezte meg a Pénzcentrumnak Horváth Emil HR tanácsadó, egészségfejlesztési menedzser. Azt mondta, a kulcs a szemléletváltás, hogy a vállalatoknál olyan kultúra alakuljon ki, amelyben a cég és különösen annak vezetői figyelnek a dolgozók egészségére és ehhez biztosítják a szükséges eszközöket is.
Szívbetegség

Horváth Emil szerint megéri a cégeknek egészségfejlesztő programokba fektetni, ezt több külföldi kutatás is alátámasztja: minden egészségfejlesztő programba befektetett egy euró ugyanis 2-3 eurós megtérülést hoz a vállalat számára már néhány év alatt.

Az egészségfejlesztésnek egyébként több szintje is van. Sok cégnél az ún. well being programra helyezik a hangsúlyt, aminek lényege, hogy a munkavállalók jól érezzék magukat a munkahelyükön. Ennek érdekében pihenő szobát alakítanak ki, csocsóasztalt vesznek az irodába, különböző foglalkozásokat szerveznek a céghez, például jógaórát szerveznek vagy masszőrt foglalkoztatnak. Ez azonban Horváth Emil szerint csak a jéghegy csúcsa. Szerinte érdemes lenne minél több cégnél kiképezni úgynevezett egészségtámogató koordinátorokat, olyan munkatársakat, akik a kollégáik és a HR osztály, valamint a cég vezetői között közvetítenek, és segítik előbbre vinni és megvalósítani a vezetők vállalati egészséggel kapcsolatos céljait.

Emellett a különböző egészségfejlesztő programok (mint például az egészségbiztosítási csomagok, különféle szűrővizsgálatok, vagy céges véradás) is elengedhetetlenek és fontos az edukáció, ahol egészségügyi vagy életvezetési tanácsadást kaphatnak a dolgozók, a különféle fejlesztő programok, vállalat tréningek (stresszkezelés tréning például), valamint az is szükséges, hogy a vállalati vezetők elkötelezettek legyenek az egészségfejlesztés mellett.

stresszkezelés tréning

Hogy pontosan hogyan is lehet ezt megvalósítani? Több eszköze is van a vállalatoknak

A munkáltatók értelemszerűen azokat a lehetőségeket keresik leginkább, ahol a legkedvezőbb számukra az adózási feltétel. 2017-ben adómentes például a kockázati biztosítás – mondta Fata László cafeteria-szakértő. A biztosítóknál több csomag is elérhető. Van olyan biztosítási csomag, amelynek keretében orvosi ellátásokat, prevenciós szűrővizsgálatokat vehetnek igénybe a munkavállalók. Más egészségbiztosítás viszont gyors anyagi segítséget nyújt kritikus egészségügyi helyzetekben, például kórházi kezelés, műtét, vagy súlyos betegségek diagnosztizálása esetén.
A céges egészségbiztosítás nagy előnye, hogy a biztosítás díja költségként elszámolható a díjat fizető cég által és a biztosítás díja nem számít bele az évi 450 000 forintos béren kívüli juttatási keretbe. E mellett betegség esetén gyorsabb ellátás várható, vagyis csökkenthetőek a munkáltatói többletköltségek, mint például a táppénz és munkaerőpótlás költsége – magyarázta Fata László.

A cégek dönthetnek úgy is, hogy egészségpénztári hozzájárulást fizetnek. Ez esetben a bérjellegű kifizetéseknél kedvezőbb, azaz 43,66 százalékos adót kell megfizetni, amely a cég munkavállalójának adómentes. A befizetésekből a munkavállaló különböző egészségügyi szolgáltatásokat finanszírozhat.

A munkáltató pénztári adományt is utalhat béren kívüli juttatásként, ennek jobb az adózási feltételrendszere, ugyanis ezután nem kell adóznia a cégeknek. Viszont dolgozóként a befizetéseket jövedelemként le kell adóznia, igaz, az egyéni befizetések után ő is kap adókedvezményt – tette hozzá Fata László, aki azt javasolta, a munkavállalók mindenképp érdeklődjék meg a munkahelyükön, van-e csoportos változatban kötött egészségbiztosítási csomag.
Csoportos változatban kötött egészségbiztosítási csomag

 

A legtöbb cég ugyanis köt ilyet, de az a tapasztalatom, hogy erről a munkavállalók és gyakran a cég is megfeledkezik. Pedig ha van egy csoportos élet-, baleset- és betegségbiztosítási program, az a munkáltatók és munkavállalók részére egyaránt segítséget nyújt, sokat segíthet a munkavállalókat ért vészhelyzetek anyagi következményeinek mérséklésében. Ha például a dolgozó eltöri a kezét, a biztosító fizet valamilyen összeget

– mondta Fata, hozzátéve, a tapasztalatok szerint ráadásul a biztosítás igénybevétele esetén a dolgozók sokszor nagyobb értéknek tartják a kapott biztosítási szolgáltatást, mint amennyibe az a munkáltatónak került.

Fata egyébként nemrég kutatást végzett több mint 200 válaszadó részvételével. A közreműködők 28 százaléka munkavállalóként, míg 56 százalék munkáltatóként nyilatkozott.

Juttatás neve. Keretösszeg. Adóteher. Juttatásának formái. EHO teher. Önkéntes nyugdíjpénztár Ft /hó. 19,04 % Munkáltatói hozzájárulás. 11,9 % Egészségpénztár Ft /hó. Iskolarendszerű képzés Ft/év. Utalvány, természetben. Munkahelyi. melegétkezés Ft/hó. Természetben.

 

Meglepő tapasztalat, hogy a korábbi trendekkel párhuzamban tovább erősödtek az egészség célú juttatások. Ha a TOP 10 támogatandó felhasználási területet nézzük, a munkavállalók és a munkaadók válaszai alapján is azt látjuk, hogy az egészségmegőrzés végzett az élen, megelőzve például az étkezési támogatást, az albérlet támogatást vagy az önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói befizetést, amelyek szintén nagyon népszerűek – mondta.
Forrás: penzcentrum

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Gladiátor – videó

Amikor a nagy tekintélyű, elismert római hadvezért, Maximust elárulja és családját meggyilkolja a császár hataloméhes fia, Commodus, gladiátorként...

Moszkva szerint Ukrajna egy civil kórházra mért csapást Luhanszkban

Az orosz védelmi minisztérium szombati közlése szerint Ukrajna szándékos rakétacsapást mért egy Luhanszk megyei kórházra Novoajdar városban, a...

Szexi bikiniben mutatta meg tökéletes alakját Barta Sylvi.. – kép

Barta Sylvia a napokban ünnepelte az 53. születésnapját, ennek alkalmából pedig egy wellness hotelben kapcsolódott ki férjével, követőinek...

Megjöttek az ötös lottó nyerőszámai – Ki lett gazdag ma Magyarországon?

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták...