27.8 C
Budapest
2022. július. 7. csütörtök

Muzulmánok kontra kínaiak

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A kínaiak tudják mit kell tenni a muszlim radikálisokkal: Átnevelő táborokat hoztak létre számukra Kínában

Drasztikus eszközökhöz nyúltak a kommunista államban: többek között alkohol és sertéshús fogyasztásra kötelezték a muszlimokat – derül ki a The Washington Post amerikai napilap pekingi riportjából. Egy német kutató több százezer és több mint egymillió közöttire teszi azoknak a muszlimoknak a számát, akik kínai átnevelő táborba kerültek.

Kayrat Samarkand elmondása szerint az egyetlen bűne az volt, hogy muszlim, amikor a rendőrség elfogta, és három napon keresztül kihallgatta. Pedig Samarkand csupán a szomszédos Kazahsztánba szeretett volna ellátogatni. – így kezdődik a The Washington Post pekingi riportja.

Ezt követően az amerikai napilap interjúalanyát elküldték egy „átnevelő táborba” Kína nyugati részére, ahol összesen három hónapot kellett eltöltenie. Elmondása szerint rengeteg megaláztatással és agymosással kellett szembesülnie. Minden egyes nap, órákon keresztül kommunista propagandát kellett tanulmányoznia. A vele készült interjúban kifejtette: „azok, akik nem tartották be a szabályokat, nem voltak hajlandóak engedelmeskedni a táborban, vagy lassan tanultak, azoknak bilincset helyeztek el a csuklójuk és bokájuk köré – 12 órán keresztül”. További engedetlenség esetén egyéb kínzásokat helyeztek kilátásba Samarkad elmondása szerint.

Több százezer és több mint egymillió közöttire tehető azoknak a muszlimoknak a száma, akik Kína tömeges „átnevelő” táboraiba kerültek– mondta Adrian Zenz, az Európai Kulturális és Teológiai Iskola kutatója (Korntal, Németország).

A The Washington Post riportjából kiderült továbbá, hogy Peking mindenhol ellenőrző pontokat és széleskörű arcfelismerő technológiát alakított ki. A táborokban arra kényszerítették a muszlimokat, hogy speciális programokat telepítsenek a telefonjaikra, ezzel lehetővé téve, hogy kövesék minden mozdulatukat. Tilos volt szakállat viselni, és a fátyolokat is betiltották az „átnevelés” során. Nemcsak a külső megjelenésre fektetettek hangsúlyt a kínaiak, hanem „az ideológiai nevelésre” is.A fogvatartottaknak kommunista dalokat kellett énekelniük, valamint Kína nemzeti himnuszát is meg kellett tanulniuk.A muszlimokat büntetésképpen gyakran arra is kényszerítették, hogy alkoholt és sertéshúst fogyasszanak.

Forrás: The Washington Post

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Segítség! A barátnőm azt hiszi, ahányszor maszturbál, meghal egy kiscica (18+)

Beteges nézetekkel tömték tele a lány fejét, aki ezért szorong párjának érintésétől. Egy Daily Star-olvasó bizarr történettel és problémával fordult...

Botrány! Szeméthegy Tamásiban: Olaszországból érkezett a több ezer m3 szemét, aztán ittragadt..

Lassan apad az Olaszországból behozott szeméthegy Tamásiban, bőven van még mit elhordani – tapasztalta meg a Blikk munkatársa...

Kinek volt nagy üzlet? Kiderült, ki profitált a legtöbbet a Kulcsár Edina-Csuti-G.w.M-Melanie szerelmi konfliktusból

Az életben mindennek magvan az ára, az szerelemnek is. Hogy Kulcsár Edina és párja kapcsolata mibe kerül mind...

Újra elindult a nyomozás: kihallgatta a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, felszakadtak a régi sebek

Solymár – Kedden hallgatta ki újra a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, akiket megviselt a vallomástétel, ugyanis újra kellett...
facebook