14.4 C
Budapest
2022. május. 24. kedd

Műtét külföldön: ki és hogyan fizet? (Videó)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Olyan betegséget diagnosztizáltak nálam, amely sebészi beavatkozást igényel. tion. Hazámban azonban erre két hónapnál előbb nincs lehetőség. Megműttethetem-e magam egy másik uniós országban, és betegbiztosításom fedezi-e ennek költségeit? – kérdezi John Angliából.

Válaszol Nina Kudelkova, a Europe Direct Communication munkatársa:

– Ugyanolyan feltételekkel és költségekkel jogosult orvosi ellátásra egy másik EU-tagállamban, mint azok, akik abban az országban élnek. Ugyanakkor néhány ország korlátozhatja a hozzáférést bizonyos szolgáltatásokhoz, ha a kereslet nagyobb, mint a kapacitás.

Több lehetőség közül választhat, ha kórházat vagy más egészségügyi intézményt szeretne találni a kezeléséhez egy másik EU-országban: – tájékozódik helyi egészségbiztosítójánál, – kapcsolatba lép az országos információs ponttal abban az államban, ahol a kezelést meg szeretné kapni, vagy – saját maga keres egy szolgáltatót.

Két módja van a költségek fedezésének:

Az első, amikor az egészségbiztosítója közvetlenül vállalja az összes költséget. Ez csak az állami egészségügyi szolgáltatókra vonatkozik. Utazása előtt meghatalmazást kell kérnie a biztosítójától a kezelésre.

Ha megkapja, akkor átadják önnek a megfelelő jelentezési lapot, amelyet S2-esnek hívnak. A visszatérítést általában az érintett intézmények elintézik egymás között, így nem kell fizetnie a kezelésért.

A másik lehetősége az, hogy kifizeti a kezelést, és később visszatérítést kér. Ez a lehetőség minden szolgáltatóra vonatkozik, legyen az állami vagy magán. A visszatérítés akkora lesz, mint amennyibe az az ellátás az ön országában kerül, de csak akkor, ha jogosult arra a kezelésre a hazájában. Lehet, hogy előzetes meghatalmazást kell kérnie.

Bármelyik opciót választja is, a biztosítója nem utasíthatja vissza előzetes meghatalmazási kérelmét, ha a szükséges kezelés nem elérhető az ön országában, de fedezi az országos betegbiztosítás, és ha a kezelésre a várakozási idő túl hosszú a hazájában.

Forrás: Euronews;

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Breaking! Amerika kimutatta a “foga fehérjét”! Konkrétan beavatkozik az orosz-ukrán háborúba, csapatokat küld Ukrajnába!.. – Szólj hozzá!

Terv a tervekhez: A katonai alakultok, amerikai speciális egységek (nem kis számban) az Egyesült Államok újra megnyitott nagykövetségét...

Nyár közepére akár a 800 forintot is elérheti a kenyér ára

Brutális drágulás várható, miután a gabora ára megduplázott az ukrán-orosz háború miatt. Az orosz-ukrán háború miatt jelenleg 15-20 millió...

Zelenszkij olyan utasítást adott ki a világnak, amit eddig még senki nem mert megtenni! Az USA és az EU foglalja le minden olyan országnak...

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy globális tervet szorgalmaz az országa háború utáni újjáépítésének támogatására. Továbbá arra kérte a nemzetközi...

Tóth Gabi szerint az anyukák nyolcvan százaléka nyomkodja a telefonját.. – Szólj hozzá!

Tóth Gabi szerint játszótéri anyukák többsége nem figyel a gyerekére Tóth Gabi elszomorodva tapasztalja, hogy a játszótéren a szülők...