28.6 C
Budapest
2022. augusztus. 13. szombat

Mutatjuk, mire figyelj, ha fűnyírót vásárolsz…

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Mutatjuk, mire figyelj, ha fűnyírót vásárolsz…

Ha saját kerttel és udvarral rendelkezünk, időnként foglalkoznunk kell a gyep gondozásával. Ebben a munkában jelent nagy segítséget egy korszerű fűnyíró gép. Összegyűjtöttük, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha vásárlásra adjuk a fejünket.

Mielőtt letennénk a voksunkat egyik vagy másik gép mellett, mindenképpen érdemes megismerni az elektromos, akkumulátoros és benzines fűnyírók előnyös és hátrányos tulajdonságait. Némi odafigyeléssel könnyedén megtalálhatjuk a saját igényeinknek leginkább megfelelő fűnyírót.

Elsőként az elektromos fűnyírókról érdemes beszélni, amelyeket ma is a leginkább univerzális megoldásnak tekinthetünk. Számos nagyszerű tulajdonságuk van, ami széleskörű használatot tesz lehetővé számukra; könnyűek, relatív csendesek, áramforrás esetén könnyedén beüzemelhetők és még olcsóbbak is más változatoknál. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a folyton tekeredő áramvezető kábelről, ami a tereptárgyak között sok bosszúságot okozhat.

Az elektromos fűnyírók fontos tulajdonsága a wattban kifejezett teljesítmény; minél magasabb ez az érték, a gép annál könnyebben birkózik meg az erősebb növényzettel. Kisebb alapterületű kertekben, illetve rendezett pázsit esetén akár egy 600-900 W teljesítményű gép is megfelelő megoldást szolgáltathat, azonban nagyobb vagy gazosabb területek esetén legalább 1300 W ajánlott.

emag

Szót kell ejteni az akkumulátoros fűnyíró gépekről is. Sok előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, hiszen könnyűek, azonnal hadra foghatók, és még áramvezető kábellel sem kell bajlódnunk esetükben. Némileg többet kell fizetnünk értük, mint a kábeles változatokért, a legnagyobb hátrányuk azonban a teljesítményükben mutatkozik meg; kiválóan alkalmasak rendezett gyep nyírására, de a vegyes összetételű gazos területek kihívást jelenthetnek számára.

Ha gazos területtel kell szembenéznünk, abban az esetben egyértelműen a benzinmotoros gép jelenti a legjobb megoldást. Ha ilyen gépet használunk, nem fog akadályozni bennünket a tekeredő áramvezető kábel és attól sem kell tartani, hogy az erősebb szálak túl nagy kihívást jelentenek. A benzines fűnyírók robusztusabb kivitelben készülnek, a motor önsúlya miatt egy ilyen gép nehezebb, így a mozgatása is nagyobb erőkifejtést követel. Hacsak nem választunk „önjáró” változatot, számolnunk kell ezzel a tulajdonsággal.

Az önjáró gépek mozgatása sokkal könnyebb, hiszen a kerekek lassú forgása viszi előre a gépet, ami nagy segítség nagy terület esetén, különösen dombos területen. A hátrányos tulajdonságok között meg kell említeni magát a benzinüzemű működést; használat előtt fel kell töltenünk a tartályt, illetve gondoskodnunk kell a megfelelő olaj használatáról is. Számítanunk kell arra is, hogy a robbanómotoros hajtás jelentős zajkeltéssel jár.

Számos más tulajdonságot is érdemes szem előtt tartani, ha a számunkra ideális gépet keressük. A vágószélesség is figyelmet érdemel, minél nagyobb kés átmérője, annál gyorsabb munkát végezhetünk, de a nagy kés nagyobb szerkezettel is jár, ami kis kertek esetében inkább hátrány, hiszen a manőverezést nehezíti meg. A vágási magasságot a jobb gépeken egyetlen mozdulattal, egy erre szolgáló karral tudjuk állítani. Alapfelszereltség esetén ezt a négy kerék tengelyén a csavarhelyek áthelyezésével tudjuk megtenni.

Hasznos lehet, ha a gépünk mulcsozásra is alkalmas. Az ilyen fűnyírók képesek a levágott füvet apró darabkákra vágni, amit visszajuttatnak a talajra, így gondoskodnak a tápanyagok hasznosításáról.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Az egész ország az inárcsi anyukát kereste, a Facebook-on is keresőcsapatokat hoztak létre, aztán váratlan fordulat történt..

Az egész országot megrázta a 49 éves inárcsi édesanya eltűnése. Az asszonyt augusztus elseje óta keresi a rendőrség. Bozsik...

Megrázó képek érkeztek a montenegrói lövöldözésről: 11 embert mészárolt le egy ámokfutó, köztük 4 gyermeket – fotók (18+)

Legalább 11 emberrel, köztük négy gyermekkel végzett egy 34 éves férfi a montenegrói Cetinjében. Most előkerültek a megrázó...

Titoktartásra kérte Hosszú Katinka a násznépet

A szerelmesek számára fontos a magánélet, épp ezért komoly dolgot kérnek az esküvőre meghívottaktól. Mint az már többször megírtuk, Hosszú...

Sebestény Balázs megszólalt Alekoszról: fura univerzumban létező ember, egy gyöngyszem

Alekosz, a Valóvilág 4. széria győztese pár napja számolt be közösségi oldalán az "Alekoszi edzéstervről" A héten Sebestyén Balázsék is...
facebook