4.6 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeHírekFőhírekMutatjuk, hogy mi az oka a megemelkedett gépjármű biztosítások díjának!

Mutatjuk, hogy mi az oka a megemelkedett gépjármű biztosítások díjának!

Mutatjuk, hogy mi az oka a megemelkedett gépjármű biztosítások díjának!

Mint válaszában az Allianz tájékoztatta lapunkat a KSH statisztikái szerint 2023-ban a fogyasztói árindex a járműalkatrészek esetén 17,1 százalék, a járműjavítás, -karbantartás szolgáltatáscsoport esetén pedig 20,2 százalék volt. Ezzel párhuzamosan a KGFB kárkifizetések is emelkedtek, a Magyar Nemzeti Bank 2023 harmadik negyedéves kgfb-indexe alapján 8 százalékkal az előző év azonos időszakához képest, mindez pedig a biztosítási díjakra is hatással van.

De ezen felül egyéb tényezők is befolyásolták a gépjármű-biztosítások árát, ilyen például a jármű jellemző használati helye – vidék, város –, a szerződő életkora, valamint a gépjármű műszaki adatai. 

„A szerződőre vonatkozó adatoknál fontos szempont a balesetmentes közlekedéssel eltöltött évek száma, a jogosítvány megszerzése óta eltelt idő is. A kalkuláció eredményét a díjfizetés módja és gyakorisága, a biztosító és az ügyfél közötti kapcsolattartási mód, elektronikus vagy postai is meghatározza, illetve kedvezményeket is igénybe vehetnek mind az új, mind a meglévő ügyfelek. A díjtarifánk kialakítása során igyekszünk minél több paramétert figyelembe venni, ezáltal pedig részletesebb díjstruktúrát alkalmazni annak érdekében, hogy az adott járműre és üzembentartójára kockázatarányos díjat tudjunk kínálni” – állt az Allianz válaszában. 

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem