-1.1 C
Budapest
2023. február. 8. szerda

MTVA: pontatlanságokat közölt a BBC az új M1 indulásáról

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 17 183658
Forrás: MTVA | 2015. 03. 17. 16:46:34

Egyebek mellett azt írták, hogy 80 milliárdba került a csatorna átalakítása, miközben az összeg a közmédia teljes éves költségvetése. Az M1 napi aktuális csatornává történő alakítása 1.2 milliárd forintba került.
Több pontatlanságot is tartalmaz a BBC Monitoring blog bejegyzése a megújult M1 indulásáról. Az írás cikkében a Budapest Business Journal-ra, illetve a Broadband TV News oldalakra hivatkozik, amikor Szabó László Zsolt-ot a Nemzeti Média Hatóság (pontatlanul, angolul:“Hungarian Media Authority”) elnökének nevezi, továbbá amikor a közmédia m1 csatornájának megújítására fordított összeget 80 milliárd forintban határozza meg – írja közleményében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap .

A valóság ezzel szemben az, hogy Szabó László Zsolt nem a Nemzeti Média Hatóság vezetője, hanem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója – emlékeztet az MTVA.

Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a közmédia 80 milliárd forintot fordított volna az átalakításra, ugyanis ez az összeg az MTVA teljes évi költségvetése. Az M1 napi aktuális csatornává történő alakítása 1.2 milliárd forintba került. A csatorna műsorainak gyártási költsége éves szinten bruttó 3.1 milliárd forint.

A cikk további pontatlansága, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nevét sem írják pontosan, az ugyanis helyesen National Media and Infocommunications Authority.

Szabó László Zsolt elmondta: ő maga is tanult a BBC-nél, sőt a British Council támogatásával a brit média működését tanulmányozta, ezért nagyon meglepték a cikkben szereplő – a BBC-re amúgy nem jellemző – súlyos pontatlanságok.

Hozzátette: mind a BBC, mind az MTVA tagja az EBU-nak, a European Broadcast Union-nak, ha a BBC információt szeretne kapni egyik tag társáról – az MTVA-ról -, készséggel állnak rendelkezésére.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...