29.1 C
Budapest
2022. augusztus. 7. vasárnap

Most már drónvideó is van arról, ahogyan gyilkos bálnák nagy fehér cápát gyilkolnak

Dátum:

Megosztás:

Dél-Afrika partjainál vették fel, ahogyan három kardszárnyú delfin becserkészik és megöl egy cápát. Arrafelé meg is fogyatkoztak a cápák.

Eddig is tudták a kutatók, hogy a kardszárnyú delfinek (orkák, gyilkos bálnák) képesek arra, hogy rátámadjanak a nagy fehér cápákra, éppen a napokban számoltunk be egy erről szóló tanulmányról, amelyben Alison Towner arról ír, megfigyelték, hogyan vadászik évek óta cápákra két orka.

Ez azonban nem gyakori, most meg ráadásul mozgóképes bizonyíték is van rá, a Daily Beast hírportál mutatta be, bár a felvételt a Discovery stábja készítette drónról a dél-afrikai Mossel-öbölben, vagyis egy olyan területen, ahol a cápák gyakoriak voltak, de egyre kevesebb van belőlük.

Egy három kardszárnyú delfinből álló falka látható a videón, meg a már éppen megtámadott, végül elsüllyedő, három méter hosszúságúra becsült cápa.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A Daily Beast a videóról megkérdezte a fehér cápákat tizenöt éve kutató Townert is, a fenti tanulmány szerzőjét, aki történelmi jelentőségűnek nevezte a felvételt, azt mondta, talán ez a legszebb természettudományos felvétel és az első drónfelvétel, amely a cápák megtámadását bizonyítja.

A kutató, aki az Instagram-oldalára is kitette a felvételt, a lapnak azt mondta, minden kétséget kizáróan a kardszárnyúak ölik a fehér cápákat, cápatetemeket vet ki a partra a tenger, amelyeknek hiányzik a májuk. És az ominózus videón is a cápa máját harapja egyébként az orka.

hvg

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Karácsony Gergely: a csütörtöki kormánydöntéssel az egész ország alatt vágják a fát

Az energiaválság megoldása a felelős energiapolitika, a megújuló energiaforrások használata, és nem az erdők kivágása – írta a főpolgármester...

Miniszterelnökünk részvétét fejezte ki táviratban..

Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy lengyel busz szombaton hajnalban Horvátországban, a balesetben 12 ember életét...

A magyar kormány megtesz mindent a magyarok biztonsága érdekében – videó

A magyar kormány megtesz mindent - videó itt hirmagazin.eu

Olekszandr Argat, az ukrán Militarnyi társalapítója: “Rájöttünk, hogy a világ sok polgárának számos oka van arra, hogy bosszút álljon Oroszországon. De csak manapság van...

Az ukránok létrehoztak egy szolgáltatást, amely felajánlja, hogy visszafizeti Oroszországnak az összes történelmi gonosz tettét és háborús bűntettét. A...
facebook