9.4 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeFőhírekKülföldMost már drónvideó is van arról, ahogyan gyilkos bálnák nagy fehér cápát...

Most már drónvideó is van arról, ahogyan gyilkos bálnák nagy fehér cápát gyilkolnak

Dél-Afrika partjainál vették fel, ahogyan három kardszárnyú delfin becserkészik és megöl egy cápát. Arrafelé meg is fogyatkoztak a cápák.

Eddig is tudták a kutatók, hogy a kardszárnyú delfinek (orkák, gyilkos bálnák) képesek arra, hogy rátámadjanak a nagy fehér cápákra, éppen a napokban számoltunk be egy erről szóló tanulmányról, amelyben Alison Towner arról ír, megfigyelték, hogyan vadászik évek óta cápákra két orka.

Ez azonban nem gyakori, most meg ráadásul mozgóképes bizonyíték is van rá, a Daily Beast hírportál mutatta be, bár a felvételt a Discovery stábja készítette drónról a dél-afrikai Mossel-öbölben, vagyis egy olyan területen, ahol a cápák gyakoriak voltak, de egyre kevesebb van belőlük.

Egy három kardszárnyú delfinből álló falka látható a videón, meg a már éppen megtámadott, végül elsüllyedő, három méter hosszúságúra becsült cápa.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A Daily Beast a videóról megkérdezte a fehér cápákat tizenöt éve kutató Townert is, a fenti tanulmány szerzőjét, aki történelmi jelentőségűnek nevezte a felvételt, azt mondta, talán ez a legszebb természettudományos felvétel és az első drónfelvétel, amely a cápák megtámadását bizonyítja.

A kutató, aki az Instagram-oldalára is kitette a felvételt, a lapnak azt mondta, minden kétséget kizáróan a kardszárnyúak ölik a fehér cápákat, cápatetemeket vet ki a partra a tenger, amelyeknek hiányzik a májuk. És az ominózus videón is a cápa máját harapja egyébként az orka.

hvg

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work