20.9 C
Budapest
2023. szeptember. 27. szerda

Most lebukott! Erre egyáltalán nem jó a szódabikarbóna!

Dátum:

Megosztás:

A szó­da­bi­kar­bóna va­ló­ban igazi cso­da­szer a ház­tar­tás­ban, mégis akad, amire egy­ál­ta­lán nem sza­bad hasz­nálni, mert több kárt oko­zol, mint hasz­not!

A szódabikarbóna jótékony hatásait könnyen hasznosíthatod a takarításban, csodásan fertőtlenít, fehérít, tisztít és szagtalanít.Azonban nem árt vigyázni vele.Mutatjuk, mire ne használd a fehér csodaport!

Most lebukott! Erre egyáltalán nem jó a szódabikarbóna!

Ne süss vele!

A szódabikarbóna sok receptben megtalálható, mivel fellazítja a tésztát. Nem véletlenül terjedt el annyira, mivel nagyon kellemes küllemet biztosít a süteményeknek és pékáruknak. A felszabaduló széndioxidnak köszönhető, hogy kis „légbuborékok” keletkeznek az ételben, ez teszi „magassá” például a piskótát. Azonban  szódabikarbóna már önmagában is lúgos,

ha széndioxidot veszít akkor egy sokkal ártalmasabb és lúgosabb anyag, a mosószóda keletkezik.

Most lebukott! Erre egyáltalán nem jó a szódabikarbóna! 2

Ha így sütsz gyakran tapasztalhatsz zöldülést, mindez a keletkező mosószóda értékes összetevőket romboló hatásának köszönhető.

Fogfehérítés csak szakemberrel!

Számos módszer található arra, hogy keverd össze ezzel vagy azzal a szódabikarbónát, kend be vele a fogaid, és ragyogóan fehérek lesznek, fillérekből. Azonban a fogzománc nagyon érzékeny és könnyen károkat okozhatsz.

Most lebukott! Erre egyáltalán nem jó a szódabikarbóna! 3
Fotó: 123RF

Gondolj bele, a szódabikarbóna lemarja az ezüstről a szennyeződéseket, és hófehérré varázsolja a régi sportcipőd.  Az ép fogzománc mindennél értékesebb, így nem éri meg a kísérletezés. Ha hófehér fogakat szeretnél, fordulj szakemberhez!

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 4

Térjünk picit vissza a tehenekhez! A metán – laborban kísérleti leg igazolható, az szénmonoxidból és vízből jön létre, és...

NAPÚT – 7: AZ Utolsó vacsora szereplői – Jakab

Jobbról balra haladva az ötödik apostol az idősebb Jakab. Jakab robbanékony természetű volt. Szent Lukácstól tudjuk a következő esetet,...

Felháborítóan kicsi a Hableány-ítélet! – Az ügyészség részletesen elmagyarázza, miért kell nagyobb büntetés (2 db vonatkozó hanganyag a cikkben)

Fellebbezett az ügyészség a Viking Sigyn szállodahajó kapitányát érintő elsőfokú bírósági ítélet ellen a Hableány-perben. Az ügyészség szerint...

Fogyhatunk-e az éjszaka folyamán?

A globális elhízási járvány erőfeszítésre sarkallta a világot, hogy hatékony és elérhető fogyási stratégiákat találjon. Ennek következményeként új étrendi...