1.5 C
Budapest
2023. január. 30. hétfő

Most jött a hír! Pusztít a tűz Kaliforniában!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Már halálos áldozata is van Kaliforniában a tomboló erdőtűznek. Egy motoros akkor vesztette életét, amikor a tűz elől menekült járművével.

Ventura, 2017. december 5.
A kaliforniai Ventura megyében pusztító, lakóépületekre átterjedt erdőtűz oltásában vesz részt egy szakember 2017. december 5-én. Fél nap alatt több mint 12 ezer hektár vált a lángok martalékává és 25 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. (MTI/EPA/John Cetrino)

Több ezer ember evakuálását rendelték el Ventura megyében, ahol már száz fölött van a kiégett épületek, lakóházak száma. Fennakadás van az áramellátásban is, negyed millió ember otthonában nincs villany.

Santa Paula, 2017. december 5.
A Ventura megyei tűzoltóság által közreadott képen tűzoltó locsolja a lángokat Santa Paulában a kaliforniai megyében pusztító erdőtűz idején, 2017. december 5-én. Fél nap alatt több mint 12 ezer hektár vált a lángok martalékává és 25 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. (MTI/AP/Ventura megyei tűzoltóság/Ryan Cullom)

A lángok kedd este már Santa Paula felé közelítenek. A harminc ezres településen elrendelték az összes lakos azonnali kitelepítését.

Ventura, 2017. december 5.
Tűzoltóautó a kaliforniai Ventura megyében pusztító erdőtűz pereménél 2017. december 5-én. Fél nap alatt több mint 12 ezer hektár vált a lángok martalékává és 25 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. (MTI/EPA/John Cetrino)

A helyi seriff a tűzoltókkal együtt házról házra jár. Dörömbölnek a kapukon, ajtókon, hogy mindenkit figyelmeztessenek: pusztító erővel érkeznek a lángok és egyelőre semmi nem tudja útjukat állni.

Santa Paula, 2017. december 5.
Lakóbuszt perzsel fel a kaliforniai Ventura megyében pusztító erdőtűz Santa Paulánál 2017. december 5-én. Fél nap alatt több mint 12 ezer hektár vált a lángok martalékává és 25 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. (MTI/EPA/John Cetrino)

Sokakat telefonon hívtak fel illetve SMS-ben figyelmeztettek a közeledő veszélyre.

Ventura megye, 2017. december 5.
A Ventura megyei tűzoltóság által közreadott képen lángoló lakóházakat locsolnak tűzoltók a kaliforniai megyében pusztító erdőtűz idején, 2017. december 5-én. Fél nap alatt több mint 12 ezer hektár vált a lángok martalékává és 25 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. (MTI/AP/Ventura megyei tűzoltóság/Ryan Cullom)

A tüzet a rendkívül erős szél és a száraz növényzet is táplálja. Egyes helyeken az emberek tehetetlenül nézik, ahogy a távolban sövények, lakóépületek válnak pillanatok alatt a lángok martalékává.

Mark Lorenzen, Ventura megye tűzoltó parancsnoka elmondta, ötszáz tűzoltót vezényeltünk a térségbe. A tűz hihetetlen gyorsasággal terjed Ventura város felé.

Ventura, 2017. december 5.
A kaliforniai Ventura megyében pusztító, lakóépületekre átterjedt erdőtűz oltásában vesz részt egy szakember 2017. december 5-én. Fél nap alatt több mint 12 ezer hektár vált a lángok martalékává és 25 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. (MTI/EPA/John Cetrino)

Néhány lépéssel a tűz előtt kell járnunk, az evakuálást be kell fejezni minél előbb, hogy a tűzoltók csak az oltással foglalkozhassanak – mondja a parancsnok, hozzátéve egy tűzoltó súlyosan megsérült az oltásban.

Ventura megye, 2017. december 5.
Kiégett autóroncsok a kaliforniai Ventura megyében pusztító erdőtűz idején, 2017. december 5-én. Fél nap alatt több mint 12 ezer hektár vált a lángok martalékává és 25 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. (MTI/AP/Noah Berger)

Santa Paula és Ventura valamivel több mint 100 kilométerre fekszik Los Angelestől. A lángok hétfőn Santa Paulában egy kollégium közelében csaptak fel. Az ott tartózkodó 350 diákot és tanáraikat sikerült evakuálni. A tűz rendkívül rövid idő alatt 12 ezer hektárnyi terület égetett fel. A tűzoltók egész éjjel dolgoztak, ám a tűzoltóparancsnok azt mondta, a csatát a lángok nyerték.

Ventura megye, 2017. december 5.
Tűzoltók a kaliforniai Ventura megyében pusztító erdőtűzben leégett lakóépületek egyikénél 2017. december 5-én. Fél nap alatt több mint 12 ezer hektár vált a lángok martalékává és 25 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. (MTI/AP/Noah Berger)

Már több mint 150 épület teljesen megsemmisült és a térségben negyed millióan vannak elektromos áram nélkül.

Ventura, 2017. december 5.
A kaliforniai Ventura megyében pusztító erdőtűz perzseli az épületek egyikét 2017. december 5-én. Fél nap alatt több mint 12 ezer hektár vált a lángok martalékává és 25 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. (MTI/EPA/John Cetrino)

Kaliforniában legutóbb októberben pusztított erdőtűz, akkor az állam északi részén szőlőültetvények égtek le. 40 ember vesztette életét a pusztító tűzben és 10 ezer épület semmisült meg.

Forrás: hirado.hu,  M1 Híradó

Képek:  M1 Híradó

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Idősotthonra csaptak le a rendőrök Kecskeméten

Illegális idősotthont számolt fel Kecskeméten a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) - írja az infostart.hu A szervezet honlapján vasárnap közzétett közlemény...

Halálos baleset a fővárosban, vasárnap késő este..

Gyalogost gázolt halálra egy gépkocsi Budapest VI. kerületében a Bajcsy-Zsilinszky út és a Zichy Jenő utca kereszteződésében vasárnap...

Ezt mondta Erdogan Putyinról

Recep Tayyip Erdogan török elnök őszintének és tiszteletteljesnek nevezte Vlagyimir Putyin orosz vezetővel való kapcsolatát - írja a lenta.ru. "Az...

Halálos gázolás történt az M3-as autópályán tegnap, késő este..

Egyelőre nem tudják, mit keresett a sztrádán a 29 éves gyalogos férfi, akit egy személyautó ütött el. A...