13.3 C
Budapest
2022. október. 1. szombat

Mondjunk valami konkrétat az ellenzéki összefogásról! .. Szabó Rebeka és Márki-Zay választási törvényt sértettek! .. Annak idején az a mocsok féreg, aki verte a feleségét, eltűnt a közéletből, talán emezeknek is el kellene tűnni!

Dátum:

Megosztás:

Szabó Rebeka párbeszédes politikus megsértette a választási eljárásról szóló törvényt

– állapította meg első fokú határozatában a Pest Megye 10. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság.

Erről, a választási eljárásról szóló törvénysértésről, amiről írunk, a mandiner írt először, hozzátéve, a lap által megismert határozat szerint egy magánszemély fordult panasszal a testülethez, kifogásolva, hogy

a hatpárti összefogás egyéni parlamenti képviselőjelöltje egy külső, tőle látszólag független finanszírozót von be a kampánykiadásainak fedezésébe azzal, hogy a Facebook-oldalán a hirdetéseket a kormanytvaltok.hu oldal pénzeli. A kifogást tevő álláspontja szerint a portál nem maga a jelölt és nem is minősül nyilvántartásba vett jelölőszervezetnek.

Mint a Mandiner írja, ezt az álláspontot osztva jutott arra a választási bizottság, hogy Szabó Rebeka a vonatkozó jogszabályban rögzítettekkel szembement. A törvény egyértelműen rendelkezik a választás tisztaságának megóvásáról, az esélyegyenlőség biztosításáról a jelöltek és a jelölőszervezetek között, valamint meghatározza a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelveit. A bizottság mind a jelöltet, mind a portált eltiltotta a további jogsértéstől – igaz, az érintettek még fellebbezhetnek, erre három napjuk van.

A jogsértés lényege, hogy kampánytevékenységet csak a jelölt, illetve az őt jelölő szervezet, jelen esetben az Egységben Magyarországért pártszövetség pénzelhet. Amennyiben harmadik szereplő teszi azt, ráadásul tisztázatlan forrásból, az sérti a választási eljárásról szóló törvényt. 

A Mandiner cikkében felhívja a figyelmet: a dolog pikantériája az, hogy Szabó Rebeka nincs egyedül ezzel a megoldással. Tudomásuk szerint a kormanytvaltok.hu idén február óta működik, egy impresszum nélküli honlapként, amelyen egy helyesírási hibáktól hemzsegő, az április 3-i választáson a baloldali összefogásra való voksolásra buzdító szövegen kívül más nem található. Akárcsak a honlaphoz kapcsolódó Facebook-oldalon, amely ugyanakkor Szabó Rebeka mellett számos baloldali, az Egységben Magyarországért logó alatt induló politikus posztjainak hirdetését finanszírozta.

Köztük van maga Márki-Zay Péter is, akire információink szerint eddig 62 millió forintot költöttek.

A hódmezővásárhelyi polgármester hirdetéseit az elmúlt időszakban csak ők hirdették, balos politikai propagandára ugyanakkor a titokzatos médium összesen mintegy 200 milliót szánt, ami igen jelentős összegnek számít. A portál tulajdonosi háttere, így a támogatás forrása sem ismeretes – írja a portál. Mindazonáltal, amennyiben a részvétlen, kegyeletsértő kommentjei miatt elbukott Gér Mihály helyett induló Szabó Rebeka zuglói alpolgármester esetében a jogsértést megállapították, úgy ez elvileg Márki-Zay Péternél is hasonlóképp történhet – mutat rá a Mandiner.

Márpedig ebben az esetben bizonyíthatóan erről volt szó – magyarázza a cikk.

ellenzék,választási csalás
Kép forrása: Mandiner.huBorítókép: Márki-Zay Péter és Szabó Rebeka. Fotó: Szabó Rebeka Facebook-oldala.
magyarnemezt, madiner
Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Autó égett az M5-ösön, Kecskemét közelében

Kigyulladt egy autó Kecskemét közelében, az M5-ös autópályán. Egy személyautó motortere és műszerfala égett az M5-ös autópálya 93-as és...

Tinik előtt végzett önkielégítést az ismert festőművész – Érthetetlen, miért nem vették őrizetbe B. Tamást (18+)

Hátborzongató, da sajnos, igaz történés: A városszerte ismert hobó festőművészből órák alatt közellenséggé vált B. Tamás Nagykőrösön, ahol...

Egyre nagyobb a baj a Gazprommal: veszélyben az utolsó, Magyarországra tartó gázvezeték is – Megszólalt a külügy..

A Gazprom belengette, hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra tartó gázvezetékét is. A Gazprom belengette hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra...

Úgy néz ki, mégis lesz karácsonyi vásár Budapesten

Elvi hozzájárulását adta a belváros önkormányzata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár megrendezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek, miután...