33.5 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Moldova nem tagja a NATO-nak, mégis NATO-szabványnak megfelelő fegyverzettel szereli fel Anglia.., de miért? – Itt a válasz!

Dátum:

Megosztás:

Putyin támadásától tartva, felfegyvereznék Moldovát a britek

Nagy-Britannia modern fegyvereket küldene Moldovának, hogy megvédje azt egy tervezett orosz inváziótól

– jelentette ki Liz Truss, az Egyesült Királyság külügyminisztere.

Vlagyimir Putyin orosz elnök eltökélt egy „nagyobb Oroszország” létrehozásában, annak ellenére, hogy az ukrajnai inváziója nem járt gyors sikerrel – jelentette ki Liz Truss a Telegraphnak adott interjújában. Szerinte komolyan vehető orosz tervek vannak arra, hogy megtámadják Moldovát is.

Moldova,britek

 

A Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaság (másként Dnyeszteren Túli Terület, Transznisztria vagy Dnyeszteren Túli Köztársaság) a Szovjetunió felbomlása után az önállósodó Moldovától elszakadt keskeny földsáv, amelyre Oroszország a mai napig területi igénnyel él.

Rusztam Minnekajevnek, Oroszország központi katonai körzetének parancsnokhelyettese még áprilisban jelentette ki, hogy Moszkva célja az egész keleti Donbász régió elfoglalása, összekapcsolása a Krím félszigettel, és Ukrajna egész déli részének elfoglalása egészen Moldova szakadár, oroszok által megszállt régiójáig. Ezt követően április 26-án robbantottak az oroszbarát szeparatisták területén. Moldova, amely délnyugaton határos Ukrajnával, nem tagja a NATO-szövetségnek.

Liz Truss elmondta, hogy tárgyalások folynak annak érdekében, hogy Moldova védelmi erői el tudjanak hárítani minden jövőbeli támadást.

„Szeretném, ha Moldova a NATO-szabványnak megfelelően lenne felszerelve. Erről tárgyalunk a szövetségeseinkkel” – mondta a Telegraphnak a brit külügyminiszter.

„Putyin teljesen világosan kifejezte, hogy egy nagyobb Oroszország létrehozására törekszik. És csak azért, mert a Kijev elfoglalására tett kísérletei nem voltak sikeresek, nem jelenti azt, hogy feladta ezeket az ambícióit” – állította a politikus.

Ha Truss terveit elfogadják, a NATO-tagok modern fegyvereket biztosítanának Moldovának a szovjet korabeli felszerelések helyett, és kiképeznék a katonákat azok használatára.

karpat.in.ua

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...

Szijjártó Péter újabb bejelentést tett

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július...