10.6 C
Budapest
2024. február. 29. csütörtök

Módosult a Tour de Hongrie budapesti szakaszának útvonala – térkép

Dátum:

Megosztás:

A fennállása 150. évfordulóját ünneplő Budapesten május 14-én 150 kilométert tekernek a bringások az országúti kerékpáros körversenyen.

A korábban bemutatott útvonal módosítására a viadal honlapján közzétett bejelentés szerint biztonsági és rendezvénytechnikai okok miatt került sor.

A rajt- és célterület a Műegyetem elől az Árpád fejedelem útra, a Császár-Komjádi Uszoda elé került át, amely része a 9,5 kilométer hosszú körpályának, így kedvezőbb a szurkolók számára, akik három részhajrát is láthatnak itt a negyedik, a nyolcadik és a 12. körben.

A rajt után a Császár-Komjádi Uszoda elől északnak induló mezőny egy hajtűkanyarral fordul délnek, ismét áthalad a célterületen, majd az Elvis Presley térnél kanyarodik fel a Margit hídra. A pesti oldalon a Jászai Mari térnél jutnak le a kerékpárosok az alsó rakpartra és a Parlament előtt tekernek el a Lánchídig. A Széchenyi teret nagy ívben kerülik, így jutnak fel a felújított Lánchídra és azon vissza Budára. A Clark Ádám térről a Várkert Bazár felé, majd a Vár megkerülése után az Attila útra fordulnak, enyhe emelkedővel érnek el az Alagútig, amelyen leereszkednek a Clark Ádám térre. Innen fordulnak a Fő utcára, amely lényegében a célegyenes lesz. A verseny teljes távját 16 kör alatt teljesítik a versenyzők.

Mivel az útvonalban nincs komoly emelkedő, így egyértelműen a sprintereknek kedvez a szakasz: a tiszta és biztonságos verseny érdekében kialakított utolsó kilométereken az Alagúttól a Császár-Komjádi Uszodáig szinte alig van kanyar az úton, az utolsó 400 méter pedig nyílegyenes.

A május 10. és 14. között sorra kerülő, immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó 44. magyar körversenyt a tervek szerint 22 csapat részvételével rendezik meg.

A közmédia teljes hosszában élőben közvetít minden szakaszt.

(A nyitókép illusztráció.)

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Melyek az irodai munkakörnyezet digitalizációjának előnyei?

Az irodai munkakörnyezet digitalizációja számos előnnyel jár, amelyek javíthatják a munkafolyamatok hatékonyságát, csökkenthetik a költségeket és elősegíthetik a...

Idén októberben lép életbe a kibartan törvény, amely konkrét szabályozásokat határoz meg..

Az október 18-án hatályba lépő kibertan törvény (NIS2 magyar megfelelője) kiterjeszti az előírások alá eső szolgáltatások körét és jelentősen szélesíti azon nemzetgazdasági...