-4.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Mitől lesz valaki igazi barát?

Dátum:

Megosztás:

A barátságnak rengeteg formája lehet, azt, hogy kinek mire van szüksége személye válogatja, de vannak általános jellemzők, amiből kiderül, hogy valóban megéri-e rájuk szánni az időt.

Az egyik legegyszerűbb, hogy keresnek-e, akár ritkábban akár gyakrabban, de keresik a társaságunkat.

Nyilván vannak olyan élethelyzetek, amikor nem érnek rá még a saját gondolataik rendezésére sem, de egy igaz barát előbb vagy utóbb mindig keresi a társaságunkat.

Ha keresik a társaságunk akkor az is fontos, hogy hogyan viselkednek az együtt töltött idő alatt. Például, ha valaki egyáltalán nem érdeklődik a mi élethelyzetünkkel kapcsolatban az biztosan nem a barátunk, ahogy az sem, aki bóknak burkolt sértéseket adnak, mint „Milyen jól karcsúsít ez a ruha” és ehhez hasonlók. Szintén jól mutatja, hogy igaz barátok-e, hogy valóban örülnek-e sikereinknek és nem tesznek irigy megjegyzéseket, még akkor sem, ha nekik esetleg nehezebb időszakuk van.

Nagyon jól fel lehet viszont ismerni egy igaz barátot, arról, hogy nem mindig kell történjen valami, hogy el tudjuk viselni egymás tárasaságát. Nem kell mennünk valahova, például szórakozni, vagy áthívni más embereket, sőt még sokszor beszélnünk sem kell egymással. Egy igaz baráttal az is elég, ha együtt ülünk egy szobában és nem csinálunk semmit, esetleg mindketten belemerülünk a gondolatainkba és hosszú percekig meg sem szólalunk, de a csönd mégsem válik kínossá. Ha kínosnak érezzük a csendet még valószínűleg nem mélyült el annyira a kapcsolatunk, hogy ne merüljön fel ez a probléma, viszont ez még nem azt jelenti, hogy nem igaz barátunk az illető.

Egy jó barát ezeken kívül emlékszik még olyan részletekre rólunk, mint mi a kedvenc csokoládénk, vagy épp melyiket utáljuk. Természetesen nem lehet minden apróságra emlékezni, de azokról, akik igazán fontosak nekünk akaratlanul is megjegyzünk hasonló információkat.

Természetesen, mint minden kapcsolatnak a barátságnak sem az a lényege, hogy azt keressük mi hiányzik a másikból, hanem az, hogy jól érezzük magunkat velük, ezért amíg nem merül fel bennünk egy kicsit sem, hogy esetleg ne lennének igaz barátok valószínűleg nincs is erről szó, ellenben mi is oda kell figyeljünk, hogy megálljuk a helyünket, mint valódi barát.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright; Igaz történet alapján – A beszállító – videó

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle...

Előkerült a nő, aki elvette Harry herceg szüzességét egy kocsma mögött – fotók

2001-ben történt az eset, hamar végeztek. Nemrég meg Harry herceg könyve, amely több érdekes, eddig nem hallott történetet tartalmaz,...

Ukrajna legitim katonai célpontnak tekinti Moszkvát..

Ha a háború úgy alakul Kijev egy percig sem fog hezitálni, hogy tűz alá vegye az orosz fővárost. Legitim...