-1.8 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

Mitől lesz jó egy iskolai tablófotózás?

Dátum:

Megosztás:

Mi az a 4 fontos dolog, amire figyelned kell, ha tablófotózásról van szó?

Egy iskolai tablófotózás, vagy szalagavató fotózás sok esetben az első olyan alkalom amikor profi képek készülnek a fiatalokról.

Sajnos rengeteg olyan “fotós” dolgozik ezen a területen, akik szakmailag nem állnak a helyzet magaslatán, és ilyenkor születnek meg azok a képek, amiket ahelyett, hogy büszkén nézegetnénk a tablón vagy küldenénk el a rokonoknak, inkább egy fiók mélyére rejtünk.

A tablófotózás megrendelésekor az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni:

 1. Retusálás.
  A retusálás folyamatát ne keverjük össze a digitális utómunkával. Sokan szeretik retusálásnak hívni azt a nélkülözhetetlen folyamatot, amikor a “nyers” digitális kép elnyeri a végső formáját. Ez hasonló, mint régen a fotónegatívból az előhívás folyamata volt, csak most digitális az eljárás. A retusálás során a bőrhibákat javítjuk, a bőrt simitjuk, vagy kijavítjuk az arcon megjelent nem kívánt árnyékokat. Ez egy idő- és munkaigényes folyamat. Az utómunka során csak a kontrasztot, színeket, fényeket állítjuk be és méretre vágjuk a képet.

Aktuális híreink itt!

 1. Hátterek és világítás.
  A stúdióvilágítást akár helyszínen telepítjük, akár saját stúdióban alkalmazzuk mindenképpen alakítani kell a fotón szereplő személyhez. Nem lehet egy sémára alapozva végigfotózni egy egész osztályt. A hajszín és a haj fazoinja a háttérrel összehasonlítva például sok esetben módosítja a világítási beállításokat.
  Az alkalmazott fotóháttereknek alkalmazkodni kell a későbbi tabló arculatához. Esetleg lehetséges u.n. greenbox technikával, azaz zöld háttérrel elkészíteni a képeket, és a hátteret utólag a retus során lecserélni. Ez az esetek nagy részében feláras szolgáltatás.
 2. A fotós referenciái.
  A tablófotózás a portréfotózás területébe tartozik. A fotósnak nem csak a stúdióvilágítás rejtelmeiben kell profinak lennie, hanem a “modellek” pózoltatásában is fontos segítséget kell, hogy nyújtson. Olyan fotóst válasszatok, aki rendelkezik a szükséges tapasztalalokkal, referenciákkal, és ez a weboldalán nyomonkövethető.
 3. Pózok, beállítások.
  A fitalok sok esetben életükben először állnak profi fotós kamerája előtt. A fotós dolga beállítani az előnyös pózokat, és kiválasztani hozzá a megfelelő világítást.

Tablófotózás, szalagavató fotózás Debrecen vagy Nyíregyháza környékén itt rendelhető.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Ellepték a világűrt Elon Musk műholdjai

A SpaceX csütörtökön 56 Starlink műholdat állított alacsony Föld körüli pályára. Percekkel később a hordozórakéta egy, az Atlanti-óceánban állomásozó...

Nyolcadik lett a magyar kézilabda-válogatott a világbajnokságon

A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mivel kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott...

Helyreállt vasárnap hajnaltól a menetrend a Budapest-Miskolc vonalon

Várhatóan vasárnap hajnaltól már nem kell késésekkel, vonatkimaradásokkal számolni a Budapest-Miskolc vonalon, mivel megjavították a sorompót Rákosliget és...

Hungarians love online games!

Hungarians fell in love with online games during the Covid period and have been playing games ever since. Casino,...